уторак, 17. април 2018.

Kulturno proleće all’italiana u Nišu




Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa udruženjem Mladi ambasadori i Univerzitetskom bibliotekom Nikola Tesla iz Niša, predstavlja manifestaciju Kulturno proleće all’italiana koja se održava od 17. aprila do 1. maja u gradu Nišu.

U okviru manifestacije biće organizovana četiri događaja:


  • Izložba “Živeo Kavandoli” u saradnji sa udruženjem KomunikArt, Muzejom industrije i rada iz Breše - MUSIL, udruženjem Mladi ambasadori i Univerzitetskom bibliotekom Nikola Tesla iz Niša koja će se održati od 17. aprila do 1. maja u Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla. Izložba predstavlja omaž velikom strip autoru Osvaldu Kavandoliju (1920 – 2007), italijanskom animatoru, reditelju i karikaturisti, poznatom pre svega po tome što je stvorio i animirao lik iz crtane serija La Linea. Kavandoli je stvorio La Linea 1969. u reklamne svrhe za italijanskog proizvođača bele tehnike, ali se ubrzo potom strip preselio na male ekrane i postao poznat širom sveta. Na izložbi učestvuju međunarodni umetnici, karikaturisti i animatori koji su svojim delima reinterpretirali crteže ili figuru Kavandolija.
  • Uvodno predavanje direktora Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Davidea Skalmanija na temu “Italy - an Overview on Language, Communication and Culture”. Predavanje će se održati na engleskom jeziku 17. aprila u 18.15 u Univerzitetskoj biblioteci Nikola Tesla.
  • Ciklus savremenog italijanskog filma, na programu od 22. do 24. aprila u Domu vojske.
  • Koncert Matije Zanate, italijanskog profesionalnog pevača i umetnika čiji repertoar obuhvata italijansku tradicionalnu, pop/rock i kantautorsku muziku, koji će se održati 25. aprila u 20 časova u kafe baru “Julijan Djupon”.

Više informacija: www.iicbelgrado.esteri.it

Нема коментара:

Постави коментар