понедељак, 16. април 2018.

Predstavljanje knjige "1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš" u Filmski centar Srbije

Obeležavajući izlazak novoprerađenog i ažuriranog izdanja knjige "1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš", izdanja koje se prodalo u preko milion i po primeraka na 30 jezika širom sveta, IK FILIP VIŠNJIĆ i FILMSKI CENTAR SRBIJE imaju veliko zadovoljstvo da vas pozovu na svečanu promociju i razgovor o knjizi koji će se održati u sredu, 18. aprila, u prostorijama FILMSKOG CENTRA SRBIJE (Koče Popovića 9/III), sa početkom u 14 časova.

Pozdravnu reč uputiće g. Miroljub Stojanović ispred Filmskog centra Srbije, a prisutnima će se obratiti g. Borislav Andjelić, filmski kritičar, g. Igor Blažević (Prljavi inspektor Blaža), muzičar, g. Rastko Janković, dramski umetnik, g. Aleksandar Petrović (Orthodox Celts), muzičar i novinar, i g. Dragan Jovanović, glavni urednik u IK FILIP VISNJIĆ.

"1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš" slavi najrevolucionarnije, najbolje i najkultnije filmove, pokrivajući više od jednog veka čudesnog sveta kinematografije, a ovaj svojevrsni vodič/istorija/enciklopedija predstavlja sve ono što morate znati o ostvarenjima koje naprosto morate videti, bilo da je to vaš omiljeni film ili naprosto treba da odlučite šta da gledate večeras. Na jednom mestu su najznačajniji filmovi iz svih zemalja i svih žanrova, od akcije i vesterna, preko animiranih filmova, komedija i dokumentaraca, do mjuzikala, trilera, noar filmova, kratkih filmova, romansi i SF-a.

Knjiga je bogato ilustrovana od korica do korica sa 500 originalnih filmskih plakata i stotinama čudesnih fotografija, hronološki poređane odrednice omogućavaju vam da brzo dođete do filmova za koje možda niste čuli, a pored vrsno napisanih tekstova o svakom filmu, naći ćete i citate režisera i kritičara, malo poznate (i iznenađujuće!) podatke, zanimljivosti i triviju!Bilo da vas zanimaju art filmovi ili ste samo ljubitelj filmova, bilo da ste student filmskih studija, izučavalac, kritičar, redovni posetilac bioskopa ili naprosto želite da proverite i obogatite svoje poznavanje filmske istorije, 1001 film koji moraš da vidiš pre nego što umreš je neizostavni i najbolji vodič kroz čudesni svet kinematografije i knjiga koju naprosto svako mora posedovati.

Нема коментара:

Постави коментар