субота, 28. април 2018.

Dušan Đoković dobitnik nagrade Grand prix "Zlatna buklija" za životno delo




Dušan Đoković, direktor i osnivač Akademije umetnosti u Beogradu, ovogodišnji je dobitnik nagrade Grand prix "Zlatna buklija" za životno delo Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani.

On je priznanje primio sinoć u okviru svečane dodele nagrada u Centru za kulturu „Masuka“ u Velikoj Plani.

Dušan Đoković se zahvalio na ovom značajnom priznanju u isto vreme istakavši značaj festivala "Zlatna buklija" i dodao: “Hvala ovoj divnoj mladosti Velike Plane koja je ispunila salu, Veoma je značajno, a to sam danas čuo, da ovaj festivala obraća pažnju i na najmlađe, pa ima aktivnosti čak i u obdaništima, kao i u srednjim školama. Drugim rečima, počinje se od najmlađih, koji će kasnije ceniti umetnost i kulturu i biti na kraju verna publika u ovoj božanstvenoj dvorani koju imate. Hvala čelnicima Velike Plane što podržavaju ovaj festival koji traje 13. godina”, rekao je sinoć Dušan Đoković.

Takođe, među nagrađenim autorima ove godine je i Jovan Dopuđ, student treće godine Akademije umetnosti u Beogradu na smeru Filmska i televizijska režija i montaža, koji je dobio nagradu za režiju studentskog filma "Obeleženi".

Festival, koji okuplja najbolje autore kratkometražnih filmova, reportaža i dokumentaraca u regionu, juče je održan 13. put.

Festival dokumentarnog filma “Zlatna buklija“ pokrenut je na inicijativu APG “Šumadija Film“ 2006. godine. Cilj festivala je da podstakne produkciju i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog filma, kao jedinstvenog filmskog izraza.

Нема коментара:

Постави коментар