уторак, 24. април 2018.

Završeni III Dečji dani kulture



 

Treći Dečji dani kulture koje su organizovali Laguna i knjižare Delfi održani su od 20. do 22. aprila i protekli su u razigranoj i veseloj atmosferi.



U želji da deci približi knjigu i čitanje, Laguna je u goste pozvala pisce, glumce, naučnike, stručnjake iz različitih oblasti i naravno snizila cene knjiga za mališane.

Dečji dani kulture otpočeli su predstavljanjeme „Uspavanka za miša“ Jelice Greganović, koju je ilustrovao Dobrosav Bob Živković. Osim autorsko-ilustratorskog tandema, mnogobrojnim posetiocima Delfi Caféa obratila se i spisateljica i novinarka Gorica Nešović, koja se na ovoj promociji našla u ulozi moderatora.



Nedelja je bila viteški,kreativan i raspevan dan na Dečjim danima kulture! Najmlađi posetioci ove manifestacije su tokom celog festivala bili veoma inspirisani programom, a u nedelju su pokazali posebnu veštinu, znanje, radoznalost i kreativnost, sjajno se zabavili i tako dokazali da deca i književnost imaju neraskidivu vezu.
 

Tokom cele manifestacije u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca važili su veliki popusti na knjige za decu Lagune i drugih izdavača, a uz svaku kupovinu sledio je i poklon.

Veliki broj posetilaca i učesnika siguran je znak da Dečji dani kulture postaju omiljena manifestacija mladih čitalaca.



Najtraženiji naslovi Dečjih dana kulture bili su nova slikovnica Jelice Greganović „Uspavanka za miša“ i novi roman Gradimira Stojkovića „Peta devojčica, Marja“. Mališani su birali i „Zmajevu riznicu“, „Sve je ekstra (manje-više) – Tom Gejts“ Liz Pišon, „Malog princa“ Antoana de Sent Egziperija, roman „Ovo je moja špijunska misija“, knjigu za decu mlađeg uzrasta „1000 prozorčića u kući“, „Nauči kroz igru – Istražujte, eksperimentišite, otkrivajte svet nauke“, „Najlepše priče iz grčke mitologije“ i „Srpske narodne bajke“.



Prijatelj manifestacije Dečji dani kulture bila je Banca Intesa, a podržali su je naši brojni prijatelji: DexyCo, Master Card, Avon, Henkel, Bambi, Nestle, Nesquik, Generali Minaqua, Kosili, McDonald's, Meggle, Aleva, Al Grosso sa Pez proizvodima, Tropic trade, Staedtler i N. B. Grafo, pozorišta „Duško Radović“, „Boško Buha“, Pan teatar, pozorište lutaka Pinokio, Beogradska tvrđava, Akademija 28 (dečja scena), Beo Zoo vrt, kuglana Žabac, Prirodnjački muzej, filmske distributerske kuće Tramount film, MegaComFilm i 2i Film, BDR media (albumi za sličice), Fenomen i UMS.


Нема коментара:

Постави коментар