четвртак, 19. април 2018.

Dečji dani kulture - Predstavljanje knjige "Izmislica" Vesne Ćorović Butrić


U subotu, 21. aprila u 17 sati u Delfi Caféu u SKC-u u okviru Dečjih dana kulture održaće se predstavljanje knjige „Izmislica“ Vesne Ćorović Butrić.

O ovom bajkovitom romanu pored autorke govoriće dr Zorana Opačić, profesorka književnosti za decu i mlade na Učiteljskom fakultetu.

Gospođica Žirambu je napunila 99 godina i ovog lepog malog psa (koji hrče) vlasnici žele da poklone. Ali devojčica Maladina Belozečević želi da je sačuva! Problem je nekakva IZMISLICA.

Ko je izmislica, šta je stvarno, a šta nestvarno i kako stvarnost može postati stvarnija ako joj dodamo malo nestvarnog saznaćete u romanu Vesne Ćorović Butrić koji je ovenčan nagradom „Gordana Brajović" za najbolju knjigu za decu i mlade u 2017. godini.

Predivno napisana i čarobno oplemenjena ilustracijama Milice Radenković, ova neobična priča o odrastanju vodiće vas zajedno sa Maladinom u spoznavanje sveta. U tome će vam pomoći likovi kao što su tihi dečak Timotije, mađioničar Đoto Balone, crna mačka Mirela, jedan halpcilinder i – odbegli beli zec.

Uz ovu bajkovitu priču, ispunjenu nežnim rečima i duhovitim obrtima, shvatićemo da je dobra samo ona stvarnost u kojoj se bolje mašta!

Нема коментара:

Постави коментар