четвртак, 4. март 2021.

Dva nova naslova iz Geopoetike


 Geopoetika u četvrtak, 4. marta objavljuje dva nova naslova:

  1. Ajfer Tunč Svetski bol – potresni roman poznate turske književnice, dobitnice brojnih priznanja i nagrada, među ostalima i nagrade „Balkanika“ (za 2003.godinu), autorke velikog broja knjiga različitih žanrova i scenarija za film Oblak u vazduhu. Geopoetika je 2013. godine objavila njen roman Noć zelene vile. Obe knjige je prevela s turskog na srpski Mirjana Marinković.

Ajfer Tunč je napisala tekst specijalno za srpsko izdanje knjige u kojem donosi poetski, intimni osvrt na proputovanje kroz Srbiju kad je bila devojčica, ali i ističe ogromnu ulogu i značaj umetnosti, pre svega književnosti u našem odnosu prema savremenom svetu. 


Prvih 50 kupaca knjige (isključivo u knjižari Geopoetike ili ako naruče kod Geopoetike) uz primerak knjige dobiti i odštampani tekst Ajfer Tunč.





  1. Ana Marija Grbić Srneća leđa – zbirka priča, prva prozna knjiga pesnikinje, mentora kreativnog pisanja, književnog urednika, radio-voditelja i ilustratora Ane Marije Grbić.


Mihajlo Pantić je napisao na koricama ove knjige: “O čemu god da pripoveda, a neizostavno je reč o neobičnoj običnosti (to je iskupljujuća sintagma), Ana Marija Grbić čini to sa inventivnošću poetske mikroskopije života. I za rezultat imamo knjigu Srneća leđa koja se čita od korica do korica, u jednom dahu, pa opet iz početka. Da bi se, u krajnjem zbiru, i u slučaju Srnećih leđa potvrdilo prastaro pravilo da je uspela kratka priča mnogo duža nego što na prvi pogled izgleda. Takoreći roman, sveden na svoju suštinu.”

 

Radno vreme knjižare je od ponedeljka do subote od 10h do 20h.

Нема коментара:

Постави коментар