понедељак, 1. март 2021.

Sasvim novi dan za jubilej Dadova

 


Omladinski pozorište Dadov najavljuje svoju 257. premijeru. U pitanju je predstava Sasvimnovi dan.

Premijera će se održati 4. marta sa početkom u 18 časova. Režiju potpisuje Goran Golovko, reditelj i nekadašnji umetnički direktor Dadova. Premijera će moći da se prati i na Youtube kanalu pozorišta:

https://www.youtube.co/user/ThePozoriste/Dadov

Ovom premijerom Dadov obeležava i 62 godina postojanja.  Sasvim novi dan govori o doba nevinosti, pre nego što su odrasli naterali omladinu da prepano odrase. Slušali su se Ekatarina velika, Toking heds, Kjur, a život je tako mnogo obećavao.

Iako su bili mnogim nastupajućim događajima bili zatečeni, iznenađeni, šokirani i razočarani, moraju da budu realni i priznaju-deo njihovih smnova se i realizovao.  I, najvažnije, ostala je RADOST.

Predstava se radi nakon više od trideset godina, ali drugačije jer-sve je drugačije. Samo je radost ostala ista. I žar je isti. Slike su snažnije, a reči ubojitije. Krivca ne tražite u pozorištu! Odrasta se još brže. Sledeća premijera biće 2051. Kakva li će ona biti.

Reprize predstave su 5, 10, i 11 marta, takođe od 18h.



ИГРАЈУ: Невен Џелајлија, Анђела Радовић, Мина Хајдер, Тијана Тићуновић, Лазар Јешић, Миа Јовановић, Нађа Прочковић, Алекса Зарић, Никола Радуловић, Ања Ђекић, Софија Мојсиловић, Борис Максимовић, Уна Недељковић, Јована Урошевић, Софија Марковић, Симона Ђуровић, Јован Ракић, Милица Ивошевић, Илија Синђелић, Александра Хорват, Искра Диклић, Натаија Савић, Анђела Башић, Теодора Мијаиловић, Весна Илић, Матеја Јованвић, Павле Кнежевић, Страхиња Поповић, Тара Бабић и Маша Јотић.




Костимиграфија: Катарина Грчић Николић

Сценографија: Сашко Крстев

Асистенти режије: Исидора Куленовић и Ана Јанковић

 

ГОРАН ГОЛОВКО je  рођен 1965. у Сплиту. Позоришну и радио режију студирао је на Факултету драмских уметности у Београду од 1987. до 1991. године, а звање академског редатеља стекао је на Академији драмске умјетности у Загребу. У раздобљу од 1989. до 1991. године био је уметнички директор омладинског позоришта ДАДОВ, где је режирао представе „Сасвим нови дан“, „Сан летње ноћи“ и „Четири годишња доба“.

Осим режије бројних позоришних представа, у раздобљу од 1996. до 2004. био је редитељ и водитељ Драмског студија у Градском казалишту младих Сплит с којим је постављао аматерске и представе васпитног позоришта, а од 2004. до 2006. године уметнички водитељ у истом позоришту, где је режирао и низ представа с професионалним ансамблом. Од 2006. до 2008. управник је Драме Хрватског народног казалишта Сплит. Потом, од 2008. године, наставник је на преддипломским и дипломским студијским програмима глума Умјетничке академије у Сплиту где је обављао и дужности управника Одсјека за казалишну умјетност, ЕРАСМУС координатора те продекана за умјетност, знаност, међународну сурадњу и ЕЦТС у три мандата. Има уметничко-наставно звање ванредног професора.

Његове представе награђиване су на позоришним фестивалима у Хрватској („Златни смијех“ за најбољу режију на 29. Данима сатире, „Јудита“ за режију на 56. Сплитском љету), а уметнички савет Мостарског театра младих 2004. године доделио му је Међународну награду за допринос развоју драмског одгоја Грозданинкикот. У раздобљу од новембра 2014. до октобра 2018. године, Горан Головко био је  управник ХНК Сплит, након чега је, до јула 2019. године, био вршитељ дужности управника. Сада је поновно запослен на Умјетничкој академији Свеучилишта у Сплиту.

 

Нема коментара:

Постави коментар