понедељак, 23. април 2018.

Arhipelag povodom Svetskog dana knjige

Izdavačka kuća Arhipelag povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, u okviru kampanje za promociju čitanja Čitanje je priča za svaki dan omogućava svim članovima Narodne biblioteke Srbije, članovima bilo koje javne biblioteke u Srbiji, kao i članovima univerzitetskih i specijalizovanih biblioteka u Srbiji kupovinu knjiga u izdanju Arhipelaga po klupskom popustu od 30% u periodu od 23. do 30. aprila.

Zainteresovani članovi Narodne biblioteke Srbije, mreže javnih biblioteka u Srbiji, kao i univerzitetskih i specijalizovanih biblioteka u Srbiji popust mogu ostvariti u Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II), svakog radnog dana od 9 do 17 časova, ili pouzećem bilo gde da ste u Srbiji, posredstvom sajta www.arhipelag.rs ili posredstvom e-maila: klub@arhipelag.rs. Članovi biblioteka prilikom porudžbina treba da navedu broj članske karte i naziv biblioteke čiji su član.

Kampanju za promociju čitanja Čitanje je priča za svaki dan Arhipelag je pokrenuo prošle godine, povodom deset godina od svog osnivanja. Polazeći od uverenja da su knjige naša svakodnevica i da je čitanje priča za svaki dan, Arhipelag kroz kampanju Čitanje je priča za svaki dan želi da pokaže da je knjiga prirodni deo svih dobronamernih aktivnosti i da uz pomoć dobrih knjiga možemo da osmislimo i sopstvenu svakodnevicu i sopstvenu poziciju u njoj. U toku poslednjih godinu dana Arhipelag je, u saradnji sa partnerima, autorima i saradnicima, u okviru kampanje za promociju čitanja.

Čitanje je priča za svaki dan poklonio preko 5.000 knjiga bibliotekama, školama, domovima za stare, dečjim ustanovama, sigurnim ženskim kućama, kao i drugim organizacijama i institucijama iz oblasti kulture, obrazovanja, socijalnih usluga i ljudskih
prava.

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava Arhipelag je donirao nagrade u knjigama za učenike osnovnih i srednjih škola i gimnaziji nagrađene na literarnom konkursu za najbolji prozni ili pesnički tekst koji je raspisao Centar lepih veština iz Kikinde na temu „Ko u čuda veruje, čuda stvara“.

Arhipelag je povodom Svetskog dana knjige, u saradnji sa knjižarom Zepter Book World u Beogradu, organizovao od 16. do 30. aprila akciju Svetska književnost u izdanju Arhipelaga. Tokom ove akcije čitaoci mogu da kupe knjige iz oblasti svetske književnosti objavljene poslednjih godina u izdanju Arhipelaga uz popust od 20%.

Нема коментара:

Постави коментар