понедељак, 16. април 2018.

Da i Re, telo kao instrument u Dorćol Placu


U Dorćol Placu će se  20. aprila odigrati performans "Da i Re, telo kao instrument", svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand. 


Predstavu je režirala Višnja Obradović.



Predstava je nagrađena specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, a igrana je u Srbiji (BELEF, Piano city Novi Sad, Dev9t) i inostranstvu (Pariz, Francuska; Milano, Italija; Minhen, Nemačka).



Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom body percussion, u kojoj je telo ritmički instrument. "Da i Re, telo kao instrument" je i koncert i predstava i prikazuje muško-ženski odnos u svim njegovim nijansama: muškarac i žena kao predmeti međusobne pažnje, partneri u igri, druženju, kao brat i sestra ili partneri u ljubavnom odnosu.

Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umetnika, Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje od 1998. godine. Žive na obodu Nacionalnog parka Fruška Gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu, na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi.


U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom. Njihove nastupe režira glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Visnja Obradovic. Dizajner zvuka je Goran Vujicin. Kostime kreira LUTKARTt, a stajling Beastic studio iz Novog Sada. 


Cena karte je 400 dinara i možete je kupiti pre događaja.
Fotografije: Henriette Matovina

Нема коментара:

Постави коментар