уторак, 27. март 2018.

Dečji dani kulture u Laguni




Izdavačka kuća Laguna i lanac knjižara Delfi od 20. do 22. aprila organizuju Dečje dane kulture pod sloganom „U igri sa knjigom“, manifestaciju posvećenu deci. U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu, Smederevu i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u biti organizovan raznovrstan program.

Brojne radionice, druženja sa piscima, popusti na izdanja za mališane i pozorišne predstave činili su ovu sjajnu manifestaciju koja se trudila da deci približi knjigu i čitanje.
Obrazovna, sjajno ilustrovana i sadržajno bogata izdanja za decu čine izdanje Mala laguna. Pored klasičnih i savremenih priča i slikovnica, posebnu pažnju Laguna poklanja domaćim autorima. 

Kako je od izuzetne važnosti mališanima u ranom uzrastu približiti knjigu, Laguna objavljuje izdanja koja su dobra za podsticanje čitanja, od najmlađeg uzrasta do vrhunskih savremenih romana za decu i mlade. U svemu tome mudro prave balans između klasičnog i originalnog kada je reč o vizuelnom izgledu knjiga, a važno je da napomenuti da su knjige iz edicije Mala laguna pre svega izuzetnog kvaliteta i pristupačne najširoj publici.

Lagunine knjige su često ovenčane najvažnijim književnim nagradama za dečje stvaralaštvo: Vesna Ćorović Butrić je dobila nagradu „Gordana Brajović“ za „Izmislicu“, „Singi Lumba“ je nagrađena „Zaharijem Orfelinom“, „Povelja Naissa“ dodeljena je Gradimiru Stojkoviću, Uroš Petrović je za „Karavan čudesa“ dobio nagradu Neven za knjigu godine i nagradu Plavi čuperak. Tu su i nagrada „Momčilo Tošić“ za roman „Legenda o neosvojivom gradu“ Gordane Maletić i brojne nagrade za grafički izgled knjiga „Trinaesti zec i svevideće oko“ i „Krilata deca“.

Нема коментара:

Постави коментар