уторак, 27. март 2018.

ПЕТА ТРЖНИЦА ИДЕЈА у Етнографском музеју у Београду

Музеј града Београда и Етнографски музеј у Београду са великим задовољством позивају Вас да посетите пету „Тржницу идеја” која ће се одржати у петак, 30. марта 2018. године, од 10 до 16 часова, у Етнографском музеју у Београду, Студентски трг 13. 

Циљ манифестације „Тржница идеја”, коју Музеј града Београда организује од 2011. године, је успостављање континуиране сарадње музеја и школа и препознавање баштине као ресурса, а установа културе као места за учење.

На петој „Тржници идеја” представиће се 28 установа културе и организација које се баве едукацијом деце и младих и/или имају едукативне програме у својој понуди: Народни музеј у Београду, Музеј савремене уметности - Београд, Музеј примењене уметности, Музеј ваздухопловства - Београд, Музеј Југославије, Музеј града Београда, Историјски музеј Србије, ПТТ музеј, Музеј афричке уметности: збирка Веде и др Здравка Печара, Музеј науке и технике, Природњачки музеј, Етнографски музеј у Београду, Народни музеј Кикинда, Галерија слика „Сава Шумановић” Шид, Завичајни музеј Књажевац, Културни центар Београда, ЈП „Београдска тврђава”, Задужбина Илије М. Коларца, Библиотека града Београда, Југословенска кинотека, Народна банка Србије, Завод за заштиту споменика културе града Београда, Француски институт у Србији, Студио - центар за културну едукацију, Базаарт, Група 484, Културно-образовни центар „Радионица под отвореним небом”.

Током целог сајамског дана можете да се, кроз штампане и видео материјале учесника, упознате са понудом едукативних програма. Можете и да предложите програме, разговарате са представницима установа културе, опробате се у: цртању омиљеног лика из бајке; изради оптичке играчке тауматроп; препознавању бајке на основу илустрације; проучавању исхране кикиндске сове; приповедању прича уз помоћ визуелних реквизита; писању старим писмима (хијероглифи и глагољица); слагању приче по редоследу догађаја; демонстрацији рада уређаја за анимацију; изради средњовековног накита; уочавању и описивању детаља на уметничким сликама; изради летилица од папира; украшавању кецеља етно мотивима; слагању слагалица (фотографије старог Београда и Земуна, репродукције слика Саве Шумановића, биљке); бојењу шара са пиротских ћилима; дизајнирању костима из 19. века; фотографисању са глумицом у лику кнегиње Јулије; писању и слању писама и разгледница; изради животиња оригами техником; украшавању афричке маске Ђивара; изради мапа ума у облику постера или макете од пластелина; позирању и фотографисању са авијатичарским кацигама; решавању квизова и енигматских задатака, игрању друштвених игара и игара меморије (јунаци дечје књижевности, позната дела дечје књижевности) и бројним другим занимљивостима.

Манифестација „Тржница идеја” отворена је и за индивидуалне посете, а понуда програма односи се на узраст од 3 до 18 година.

Улаз је слободан. 

Нема коментара:

Постави коментар