уторак, 13. март 2018.

Овације за маестра Дејана Савића на гостовању у Иркутску




После успешног прошлогодишњег наступа са Губернијским симфонијским оркестром из Иркутска, Русија, у сибирским градовима Иркутску и Ангарску, маестро Дејан Савић је 10. марта поново наступио са овим одличним руским оркестром.

Захтевни програм са делима Римског - Корсакова (Фантазија на Српске теме), Чајковског (Виолински концерт, солиста Леонид Железњи, Москва) и Прокофјева (3. Симфонија), публика у препуној концертној сали је више него топло поздравила.

Наш уметник је доживео праве овације на крају наступа, уз договор да се и у наредној сезони појави за пултом изврсног оркестра.



У разговорима са представницима Губерније и руководством Оркестра, дошло се до идеје да Народно позориште и Губернијски ансамбл потпишу Протоколо о сарадњи, чија би основна тема била обнова Оперске сцене која је постојала све до Октобарске револуције у овом сибирском милионском граду.

На тај начин, уз локални Оркестар и Хор, који такође ради у склопу музичке установе, Народно позориште би својим колегама слало солисте, костиме и декор из фундуса за поједине продукције, док сама институција не би у пуној мери и обиму заживела.

Овде иначе постоји велика заинтересованост публике и уметника да се у што краћем року обнови оперска сезона, у чему је Савић изнео своје уверење да ће Народно позориште допринети, у оквиру својих могућности, овом значајном културном и уметничком пројекту.

Нема коментара:

Постави коментар