понедељак, 19. март 2018.

Mlada i zelena izložba kolaža- Petar Aleksić Aleksandar Obućina





KC Baraka u petak 23. marta u 20 časova otvara galeriju sa novom izložbom Mlada i zelena izložba kolaža, umetnika Petra Aleksića i Aleksandra Obućine . Izložba se sastoji od kolaža velikih formata u prostoru galerije, digitalnog printa na staklu-izlogu, i murala. Otvaranje će biti propraćeno čitanjem poezije Petra Aleksića i mladim garažnim bendom Sveta pseta

Mlada i zelena izložba kolaža je prvi jasan vid saradnje dva mlada umetnika, Petra Aleksića i Aleksandra Obućine. Njihovo dugogodišnje prijateljstvo i medjusobna interakcija dovela je nesvesno do celine koja će biti predstavljena publici dvadeset i trećeg marta u Kulturnom centru Baraka. 

Uzimajući u obzir da ova dva mlada umetnika deluju u istoj sferi ali na potpuno drugačiji način, njihov spoj je neobičan i samim tim otvaranje ove izložbe očekuje se raširenih ruku. Iako baveći se različitim temama, uspevaju da medjusobnim dobacivanjem pitanjima i odgovorima prenesu nešto njih samih u svoj rad, upotpunjavajući doživljaj koristeći istu tehniku kolaža!

 Foto: Una Laurenčić


 Aleksićevi kolaži bave se širim pitanjima našeg društva, njegovoj praksi, nelogičnostima i absurdima sa kojim se gotovo svakodnevno srećemo, kombinujući sa dozu neprimernog humora i absurda. Radovi Aleksandra Obućine bave se pitanjima intime.  Nerealnim provokativnim prikazima i kreiranju scena  koje se kroz humor gotovo podsmevaju ne spomenjivoj realnosti. 


Ideja je u prikazivanju sveta kroz četiri mlada oka, negde potpuno van konteksta i pomalo neprimernih odgovora, pokušavajući da odgonetnu na pitanja koja postaju prezatrpana svakodnevnicom koja sa sobom donosi sve svoje terete.


Program će biti potpun uz dodatne sadržaje.Izložba će dvadeset i trećeg biti otvorena u 20h, poeziju Petra Aleksića čitaće Nemanja Ćirić od 21h i za kraj od 22h nastupiće bend Sv. Pseta koga čine članovi Aleksandar Obućina i Nemanja Ćirić. 




Ovo je: 

Ovo smo mi, ti, pa i oni
Problemi nas i njih
Na koje je besmisleno odgovoriti
Stoga udarac mora biti jak.
Šamar društvenom ukusu! 





Нема коментара:

Постави коментар