петак, 9. март 2018.

„Vaše kompetentno dete“ Jespera Jula


Predstavljanje knjige „Vaše kompetentno dete“ Jespera Jula biće održana 14. marta od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

O novom, revolucionarnom pogledu na uspešno vaspitavanje i podizanje dece govoriće Ivana Muškinja, voditeljka „Familylaba Srbija“, Svetlana Nešić Bajgo, autorka bloga „Mame na žici“, i Srđan Krstić, urednik izdanja.

Deca danas dobijaju ogromnu količinu informacija, ali umeju li da ih praktično upotrebljavaju kad izađu iz škole? 

Vodeći evropski pedagog Jesper Jul ističe kako decu u školi treba da učimo sticanju poverenja u same sebe, izražavanju i socijalnim veštinama, ali da bismo u tome uspeli, moramo u potpunosti da promenimo obrazovni sistem.

„Vaše kompetentno dete “ je bestseler koji je preveden u 30 zemalja.

Na osnovu svog revolucionarnog pristupa da su reakcije naše dece uvek kompetentne, smislene i izražajne i da je vaspitavanje u tradicionalnom smislu neprimereno današnjim uslovima, Jesper Jul u knjizi „Vaše kompetentno dete“ osmislio je nov sistem vrednosti za savremene porodice. Osnova ovog sistema ne zasniva se na autoritarnoj primeni sile niti na tiraniji demokratske jednakosti, već na jednakim vrednostima i reciprocitetu između dece i odraslih. Poruka je jednostavna: deca su jedinstvena i trebalo bi se odnositi prema njima sa istim poštovanjem i taktom kao i prema odraslima koje volimo.
 

Нема коментара:

Постави коментар