понедељак, 11. фебруар 2019.

VII Festival evropskog filma-Nijedan system nije siguran




Festival evropskog filma, bar što se mene tiče završio je nemački triler „Nijedan system nije siguran“ (Who Am I – kein System ist sicher) iz 2017. godine reditelja Barana bo Odara


Priča se plete oko jenog asocijalnog momka sklonom mašinskom jeziku. Za svoju okolinu stidljivi Benjamin je niko i ništa, zbog čega se često povlači u dubine interneta, apli i gasi svetla po berlinskim kvartovima. Tamo on može da bude šta god želi i niko ne zna ko se krije iza njegovog pseudonima. Iza niknejma i maske poput onakvih kakve nose anonimusi.  

 

Digitalni maskenbal Benjaminu ne pada teško, on je vrhunski haker. U harizmatičnom Maksu on nalazi istomišljenika. Zajedno sa temperamentnim Stefanom i paranoidnim Paulom osnivaju hakersku grupu „CLAY“ (skraćenica za „Clowns Laughing @ You“). 



U međuvremenu mu u stvarnom jedna studenkinja, atraktivna Mari, privuče pažnju, te je on, zbog nje, spreman na svakakve stupodarije. 


Međutim, ono šta je započela kao naivna hakerska zabava  iznenada se pretvara u zbilju onog trenutka kada Savezna kriminalistička služba (BKA) i Europol pokreću istražne radnje protiv CLAY-a. U samom vrhu stručnjakinja za sajber kriminal nalaiz se iskusna Hana Lindberg…


U nešto više od sto minuta Benjamin i Hana će rekonstruisati čudnovata dešavanja u jednom iskrenom, informativnom razgovoru. 

 

Нема коментара:

Постави коментар