четвртак, 26. јул 2018.

ЕГИПАТСКА ОПЕРА ИЗ КАИРА ГОСТУЈЕ СА ПЛЕСНОМ ПРЕДСТАВОМ „ПЛАВИ СЛОН“




У петак, 27. јула на Великој сцени (18:30) Народног позоришта у Београду гостоваће  Египатска опера из Каира са плесном представом „Плави слон“.

Представа "Плави слон" је настала 2014. године и заснована на истоименом роману Ахмеда Мурада који је годину дана након изласка постао најпродаванији роман на Међународном сајму књига у Каиру 2013. године. Роман је пун снова и визија које подстичу читаоца да ослободи машту, да открије своју истину. 

Представа траје 70 минута.



Египатски модерни плесни театар, основан 1993. године у Египатској опери из Каира, први је такве врсте у арапском свету и постигао је велики успех у испитивању уметности у Египту, арапској и другим цивилизацијама. Овај плесни театар, са више од 26 наступа и учешћа на међународним фестивалима, представио се у многим европским земљама, САД, Кини, Кореји и арапским земљама, али и на сценама најпрестижнијих позоришта и интернационалних опера: Франкфурт Опера, Опера у Пекингу, Театро Карињано у Торину...

Монадел Антар, млади уметник и кореограф, постао је уметнички директор и кореограф компаније. У складу са својом новом визијом и стилом, уметничка активност компаније се фокусира на различите жанрове европског модерног плеса и ослобађа се традиционалних позоришних стега ради постизања међународних модерних плесних стандарда.



Представа је део програма "Месец египатске културе" поводом 110 година од успостављања дипломатских односа између Египта и Србије обележава се разним културним догађајима и манифестацијама.

Ову плесну представу након Београда видеће публика у Новом Саду и Нишу.

Нема коментара:

Постави коментар