петак, 13. јул 2018.

Neputovanju Zlatni pegaz
Na XI Međunarodnom festivalu animiranog filma „Animator“  u Poljskog Gran-pri festivala „Zlatni pegaz“ osvojio je srpski film „Neputovanja“ u režiji Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg.

U obrazloženju žirja stoji da film prikazuje „izuzetno važnu i univerzalnu poruku“,  a pohvaljena je i animatorkska veština uz pomoć koje se u Neputovanju postiže veliki emocionalni efekat. 


Neputvoanja su svoju premijeru imala ove godine na Berlinskom filmskom festivalu. Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi realizovali su svoj novi zajednički projekat u zahtevnoj stop-motion tehnici, sa brižljivo izrađenim figurama od plastelina.Kratki animirani film Neputovanja finansiran je od strane Filmskog centra Srbije, a takođe je podržan od strane Slovačkog filmskog fonda i televizije ZDF/Arte. Producent filma je Jelena Mitrović (filmska kuća Baš Čelik), a koproducenti su Eva Pavlovičova i Peter Badač. Narator je Maša Mileusnić. Dušan Petrović je komponovao muziku, a Milina Trišić montirala film. Za dizajn zvuka bili su zaduženi Vladimir Janković Slonče i Aleksandar Protić.  

Film traje devet i po minuta.

Нема коментара:

Постави коментар