четвртак, 19. јул 2018.

Besplatne ORkiCA radionice za decu u DKC Beograd


ORkiCA je ovog leta u Dečjem kulturnom centru „Beograd“!

Ukoliko želite da vaša deca nauče kako da pomognu životinjama i zaštite prirodu onda je Dečji klub ORkiCA pravo mesto za njih!

Svakog četvrtka od 10 do 12 časova ORCA održava radionice za drugare uzrasta od 6 do 12 godina.

Radionice su besplatne za roditelje, a podržane od strane Paninija kroz album „Misija prijatelja životinja“.

Dovedite mališane u DKC „Beograd“ da se druže, igraju i istražuju!

Prijavite se na orkica@orca.rs ili pozovite dečji kulturni centar „Beograd“ na brojeve telefona 011 324 20 11 i 011 324 30 12

U narednih mesec dana istraživaće se sledeće teme:


19.7.2018.

Seoska idila

Istražuje se kako žive domaće životinje na farmama i kako se treba brinuti o njima kako bi imale lep i zdrav život. Zajedno s drugarima doći će do odgovora na pitanje zašto nam je važno zdravlje farmskih životinja.

Dobrobit oglednih životinja
 
Deca se upoznaju s načinima korišćenja životinja u ogledima i alternativama koje nam savremeno doba nudi.

26.7.2018.

Restoran za ptice

 
Jedan od načina na koje možemo da pomognemo pticama tokom zime je postavljanje hranilica za ptice. Kako i od čega sve možemo napraviti hranilice za ptice – saznajte na ovoj radionici!

Eko-party (reciklaža)

Kroz izradu kreativnh skulptura životinja od recikliranih materijala deca će se upoznati s procesom reciklaže i saznaćete zašto je ona tako važna.

2.8.2018.

Zoo vrt budućnosti

Kroz stvaralačko istraživanje (crtež ili priču) upoznaje se sa prednostima i nedostacima držanja životinja u zatočeništvu.

Previše pasa

Uz igru i kroz zadatke, deca će uočiti kolika je brzina porasta populacije pasa ili mačaka i kako možemo na human način da sprečimo veliki porast populacije napuštenih životinja.

9.8.2018.

Kako da se ponašam kada sretnem psa?

Deca će saznati kako da prepoznajui razumeju sopstvene potrebe i potrebe drugih (ljudi i životinja).

Usmenim i pismenim izražavanjem (prepričavanje, pričanje, opisivanje) će se upoznati sa potrebama životinja i njihovim navikama.

Koliki je tvoj ekološki otisak?

Na ovoj radionici deca će imati priliku da se upoznaju s pojmom ekološki otisak, sa vrstama ekološkog otiska. Zajedno s drugom decom računaće koliki je zapravo naš ekološki otisak. Učiće o 5R konceptu (pet koraka za spas planete).

16.8.2018.

Šta je to kućni ljubimac?

Istražuje se kako da se uvide i prepoznaju potrebe kućnih ljubimaca. Saznaćete o načinima na koje možemo da brinemo o njima kako bi bili srećni i zdravi krzneni članovi naše porodice.

Životinje u klopci

Ovde se uči kako da zaštitimo životinje time što ćemo voditi računa gde odlažemo smeće i kroz detektivske igre uočavamo na koje sve načine životinje mogu biti ugrožene ukoliko se ne pridržavamo savesnog odlaganja smeća.

Нема коментара:

Постави коментар