понедељак, 2. јул 2018.

Југослав Пантелић у жирију филмфеста Крањска Гора


Трећи међународни филмски фестивал Филмфест – Крањска Гора биће одржан ове године од 26. јула до 4. августа. Састав овогодишњег жирија чине истакнути филмски уметници, критичари и стручњаци из целог света, а међу њима је и Југослав Пантелић, директор Југословенске кинотеке и уметнички директор ФЕСТ-а.

Поред Југослава Пантелића, чланови жирија су и исландски продуцент и редитељ Фридрик Тор Фридриксон, као и филмска критичарка Варајетија Алиса Сајмон.
Фридрик Тор Фридриксон је оснивач најзначајније исландске продуцентске куће Icelandic Film Corporation, познатој по копродукцијској сарадњи са Ларсом фон Триром и продуцентском кућом American Zoetrope, чији су оснивачи Френсис Форд Копола и Џорџ Лукас.

Алиса Сајмон је оснивач филмског фестивала у Палмс Спрингсу. Била је и чланица жирија на филмским фестивалима у Венецији, Кану и Торонту.

У жирију за документарни филм наћи ће се и Мила Турајлић, наша истакнута редитељка награђиваних документарних филмова Cinema Komunisto” и Друга страна свега”. У овом жирију је и Харолд Аптер телевизијски сценариста, који је сарађивао са филмском школом у Прагу, одсеком за филмску уметност Универзитета у Јужној Каролини и универзитетом на Флориди, као и Варја Мочник, режисерка и уредница програма Словеначке кинотеке и међународног фестивала Кино Оток.

Нема коментара:

Постави коментар