петак, 6. јул 2018.

Nastavak koncertne sezone na Zidiću Doma omladine: Kvarteta Filipa Sokača


Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda i ovog leta su malo umetničko žarište na otvorenom, scena za muzičare svih žanrova koji imaju priliku da pokažu šta sve umeju pred publikom – kako onima što su sa namerom došli na koncert, tako i pred slučajnim prolaznicima. Ove subote, 7. jula od 20 časova na popularnoj letnjoj sceni na Platou Milana Mladenovića predstaviće se grupa talentovanih muzičara, učenika džez odseka srednje Muzičke škole “Stanković”, okupljena u Filip Sokač Kvartet.

Bend su okupili na predlog svojih profesora Ivana Radivojevića i Rastka Obradovića, a čine ga:
Filip Sokač, (saksofon), Katarina Kočetova (klavir), Dimitrije Marković (bubnjevi) i Milija Paunović (kontrabas).  


"Džez odsek u muzičkoj školi Stanković za mlade muzičare znači veoma mnogo. Naši profesori nam prenose znanje i iskustvo stečeno na raznim svetskim džez akademijama. Kroz druženje nam na zanimljiv način približavaju svet džeza", ističe FIlip Sokač i najavljuje kako će izgledati svirka na Zidiću. "Uzori su nam Charlie Parker, John Coltrane, Dexter Gordon i drugi čije smo kompozicije i obradili u našim aranžmanima, a koje ćemo svirati u subotu.  Nastup na Zidiću svakom mladom muzičaru daje poseban motiv. Posetioci svakako mogu da očekuju dobru džez svirku i dobro druženje.", objašnjava on.

Ovi mladi muzičari još uvek ne izvode autorske kompozicije, trenutno su forkusirani na svirke uživo, ali kažu da je autorska muzika ono što svakako sledi u daljem radu benda.

"Planiram da školovanje nastavim u inostranstvu i nadam se da ce mi se želja ostvariti. Mislim da moji prijatelji slično razmisljaju, a Katarina je ove godine upisala džez akademiju u Beču.", kaže Filip.

Besplatni koncerti na Zidiću ispred Doma omladine nastavljaju se svake subote od 20h, sve do 1. septembra, a u slučaju kiše program se seli u centralni hol DOB-a.

Нема коментара:

Постави коментар