субота, 14. јул 2018.

Svečano zatvoren Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja (IFTR)




Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja (IFTR) zatvoren je juče svečanom ceremonijom koja je održana u Sali heroja Filološkog fakulteta u Beogradu.


Nagradu za najbolji esej mladog istrazivača, Helsinki New Scolars Awards, dobila je Mara Valderama (Mara Valderrama,The Graduate Center, CUNY) za rad “Measuring the female body as contestation in Spanish contemporary performance from Esther Ferrer to La Ribot”, a plaketu je uručila potpredsednica komiteta Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja, profesorka Hana Korzberg.


Predsednica Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja Džin Grejem Džouns uručila je plaketu Ivani Vujić za uspešno organizovan kongres. 


Kongres je zatvoren performansom Tranzit Zoon Katalin Ladik, svetski čuvene avangardne umetnice, glumice i pesnikinje sa naših prostora. 

Konferencija pozorišnih istraživača  najavjena je za narednu, 2019. godinu i biće održana u Šangaju.


Podsetimo da je Beograd ove godine imao tu čast da bude domaćin Kongresa, koji se održava svake četvrte godine, i da je ugostio veliki broj istraživača i umetnika iz celog sveta.

Fotografije: Dušica Stojanović

Нема коментара:

Постави коментар