субота, 7. јул 2018.

Vukašin Marković je novi student i promo lice SAE Instituta


Vukašin Marković, lider sastava Irie FM, novi je student 21. generacije SAE Instituta i promo lice ove prestižne škole.  Vukašin je jedan od naših najprespektivnijih mladih muzičara a svoje dalje školovanje od septembra nastaviće na SAE Institutu gde će studirati Audio produkciju.
 


Intervju sa Vukašinom Markovićem za SAE Institut
 


‘Student postajem upravo zbog svoje muzičke karijere. Vidim ovo kao odličnu priliku da na dobroj opremi, u jednom vrlo realnom kontekstu steknem znanje koje se tiče obrade zvuka i koji se tiče producentskog posla, a kako bih se sam osposobio da sam radim na svojoj muzici. SAE Institut vidim kao mesto koje može da bude sa jedne strane dovoljno redovno a sa druge strane dovoljno fleksibilno da u kontinuitetu stičem to znanje i iskustvo u domenu audio produkcije. Sa druge strane SAE Institut je vrlo priznata institucija, i u tom smislu mi je vrlo važno da postoji jedan internacionalni kredibilitet iza škole koju pohađam i mislim da je SAE Institut najoptimalnija opcija da steknem to znanje’ navodi Vukašin.

‘Uvek je lepo imati studenta koji na fakultet već dolaze sa određenim ugledom i kredibilitetom i time je i naša odgovornost veća. Vukašin je pre svega priznat i ostvaren umetnik i muzičar i drago nam je da će se pridružiti našoj 21. generaciji audio stručnjaka koje je SAE institut do sada iškolovao. Siguran sam da, ne samo da će ponosno nositi boje našeg fakulteta, već i da će znanje koje mu budemo preneli omogućiti da podstakne svoj talenat i kreativnost’ navodi šef katedre Audio produkcije Saša Janković. 




Vukašin je svoju karijeru započeo ulogom u seriji ‘Porodično blago’, a pre osnivanja benda IrieFM svirao je u sastavima Eyesburn i Smoke 'n' Soul. 2012. godine IrieFm proglašen je za najbolji reggae bend u Evropi. Bend 2015. godine menja muzički pravac i počinje da peva na srpskom, a singl ‘Kliziš’ izbacio ih je u sam vrh domaće pop scene i postaje jedan od najvećih hitova godine! Uspeh nastavljaju singlovi ‘Putevi’, u čijem spot igra Sergej Trifunović, kao i pesma ‘Ljubav što smo stvorili’, koji je objavljen nedavno, čime IrieFM definitivno ide u pravcu redefinisanja domaćeg pop zvuka.





SAE je najveća i trenutno vodeća obrazovna mreža za oblast kreativne industrije. SAE Institut osnovan je 1976. godine u Sidneju, a u ovom trenutku 54 instituta u 28 zemalja priža osnovne akademske i studije, kao i brojne setifikovane kurseve u oblasti AUDIO PRODUKCIJE, FILMSKE  PRODUKCIJE, VIDEO IGARA,  ANIMACIJE i VEB PROGRAMIRANJA I DIZAJNA. SAE Institut u Beogradu od 2010 godine nudi najnaprednije programe obrazovanja u ovim oblastima. Naši diplomirani studenti, kao i predavači, uspešni su u svom poslu širom sveta. O tome govore i brojne Grammy nagrade i nominacije za Oskara.

 

Нема коментара:

Постави коментар