понедељак, 9. јул 2018.

Duci Mimo Protokola objavio 'Kaubojku'

Duci Mimo Protokola (Dušan Popović) novim singlom i spotom za pesmu Kaubojka predstavlja istoimeni album na kome će se pored ove, malazi još 5 pesama. Album je objavljen 6. jula 2018. na svim digitalnim servisima posredstvom izdavačke kuće Kontra.


Kaubojka je snimana kao mini ljubavni vestern. U glavnoj ulozi našla se simpatična i harizmatična Marija Stević, a epizodnu ulogu ima i Magdalina Milanović kao ’’Urbana devojka’’ (pogledajte spot Mimo Protokola – Urbana Devojka) sa fotografije. Kao kamerman i pilot drona bio je zadužen Milan Vlajić, dok je na drugoj kameri bio Milutin Vučković. Spot je režirao Dušan Popović.




Uvodna pesma Prokleti Grad svojim melanholičnim prizvukom otvara album i daje mu nešto mračniji ton, uz usnu harmoniku koja nas istovremeno smešta među kulise vesterna koje će ostati zvučni ambijent još nekih numera. Zatim sledi pesma Sin Otadžbine, koja ostaje u melanholičnom raspoloženju, ali nakon koje Kalifornija predstavlja pravo osveženje sa svojim letnjim ritmom. 



Napokon dolazimo i do naslovne numere Kaubojka, koja svojom poletnom atmosferom opravdava naziv albuma i zajedno sa Kalifornijom gradi taj centralni razdragani motiv. 

Godina Prođe govori o svim pogrešnim stvarima koje smo uradili u prošlosti, a odjavna balada 247 je osvrt na društveno političku situaciju u zemlji. Prokleti Grad, Sin Otadžbine i 247 već su imale svoju pojavu na prva dva albuma pank benda Mimo Protokola ali su u ovom izdanju dobile novo ruho i novi zvučni identitet, dok su ostale tri pesme sasvim nove. Kao i sa prethodnim albumima benda, Duci Mimo Protokola je i na solo projektu nastavio saradnju sa Nineteen Sound Production studijom i producentom Nebojšom Radovanovićem.





 

Нема коментара:

Постави коментар