понедељак, 30. јул 2018.

Cotton Pickers nastupaju u okviru programa Monday Blues

Monday Blues 2018. #9: Cotton Pickers

Ponedeljak, 30. jul u 21:00
 
DOB//Plato Milana Mladenovića


Nastavlja se serijal low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom benda Cotton Pickers.
 
 

Bend formiran još 2004. godine u Mladenovcu, ali kontinuirano radi od 2008. u sastavu Jovan Stepić-gitara i vokal, Ivan Stepić-bas gitara i Uroš Ugrinović-bubnjevi. Cotton Pickers su nekoliko puta i zvanično nagradjeni: treće mesto (2010.) na takmičenju “Demo masters 7” u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma “Waiting For A Bus” se našla na istoimenoj kompilaciji); prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010.); drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010.) i do sada možda najveći uspeh ovog sastava, prvo mesto na četrdeset petoj Zaječarskoj Gitarijadi (2011)! 
 
U avgustu 2012 godine Pickers su konačno završili rad na svom debi albumu po imenu “Slaughterhouse Blues“, koji je ponudio njihov kvalitetan spoj izmedju rocka i bluesa. Energični i emotivni, Cotton Pickers su brzo osvojili simpatije kako publike, naročito mlade, tako i kolega i medija, donoseći dah svežine na domaću bluz scenu. 
 
Grupi je do danas ostala koncertno veoma aktivna – mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju odličnog live benda, pa ćemo se sa posebnim oduševljenjem sresti sa njima u okviru serijala Monday Blues Doma omladine Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар