понедељак, 21. мај 2018.

Ballet Magnificat: Представа "СКРОВИШТЕ"

уторак, 22. мај 2018. у 19:00
ДОБ//Велика сала 
 
Представа је рађена по књизи „Скривено место“ Кори Тен Бум
 
Организација: ЕУС Србија, Удружење Кругови уметности, ПЕУС и Центар Звезде уз подршку Дома омладине Београда и Евентима

Поводом светске турнеје амерички балет „Ballet Magnificat!“ по четврти пут долази у нашу земљу где ће на великој сцени Дома омладине Београда 22. маја извести представу „Скровиште“.

Целокупано гостовање биће хуманитарног карактера, као обострана жеља организатора, и као понос на прошлогодишње наступе када су прикупљена знатна новчана средста за помоћ деци без родитеља, деци на трансплантацији бубрега и Центру за глуве и наглуве у Нишу.

Ове године приход од карата донираће се Друштву за помоћ ментално недовољно развијених особа опшитине Панчево.





Америчка балетска трупа „Ballet Magnificat!“ доноси нам спектакл светских размера, у режији и изведби изузетних професионалаца. Целокупан наступ, у трајању од два сата, биће инспирисан истинитом историјском причом из Другог светског рата, по књизи „Скривено место“ ауторке Кори Тен Бум.

Трупа од 18 балерина и балетана испричаће нам животну причу две сестре, Кори и Бетси, које се храбро супротстављају злу које преовладава у њиховом свету. Радња је смештена у Холандији и Немачкој 1940. године када нацисти вребају улицама, и када сестре које су нудиле спас у свом скривеном уточисту, бивају депортоване у  Рејвенсбрук, озлоглашени концентрациони логор. У логору доживљавају екстремну глад, тежак рад и понижавајуће услове живота. Након бескрајних недеља проведених у логору, Бетси бива саслушана, немилосрдно претучена и убијена у рукама “Госпођице Змије“, док Кори храбро дочекује Савезничко ослобађање Европе и постоје међународно признати мировни активиста. Након завршетка једне мировне конференције, Кори се сусреће лицем у лице са особом одговорном за смрт њене сестре.

Да ли може да јој опрости и да загрли свог бившег непријатеља ... сазнаћемо у специјалној балетској изведби 22. маја у Дому омладине Београда.

Цена улазнице: 500 динара

Нема коментара:

Постави коментар