четвртак, 3. мај 2018.

Аматерско позориште „Стеван Сремац" из Црвенке, на Сцени „Раша Плаовић“ са Брехтовом „Малограђанском свадбом“






Аматерско позориште „Стеван Сремац" из Црвенке, гостоваће 6. маја (20:30) на Сцени „Раша Плаовић“ са „Малограђанском свадбом“ Бертолта Брехта, у режији Радоја Чупића.

Реч је о драми која је пре свега обрачун с поновним успостављањем конзервативних грађанских вредности, лажног морала и лицемерја.

Брехт у своме комаду критикује брак као формалну институцију малограђанског друштва и представља га као легитимну институцију лажног морала.

Редитељ оцењује да је глумачки ансамбл не само испратио, већ је и унапредио његову основну идеју у односу на Брехта, „успевши да овај комад буде итекако савремен и да донесе запитаност над судбином света данас”.

„Света у којем су малограђански дух и менталитет постали појава која се негује, па самим тим и све више расте, иако резултати тог бујања малограђанштине могу бити опасни, чак погубни“, сматра Чупић.

Улоге младе и младожење тумаче Цвијета Јовановић Мучалица и Зоран Радуловић, а у подели су и Жељка Јелић, Биљана Бјелан, Јелена Ђурица, Јована Хорват, Јована Радуловић, Душан Николић, Гордана Мештер, Милорад Бјелан и Милан Иванић.
Кореограф је Јелена Салонтај, костиме је урадила Розика Сабо, а сценографију Велибор Тиодоровић.

Представа је премијерно изведена 28. јануара 2017. године у Дому културе у Црвенки.

Нема коментара:

Постави коментар