четвртак, 24. мај 2018.

Otvoren Festival italijanskog filma u Beogradu




Projekcijom filma “Ljubav i kriminal” u sredu 23. maja u Jugoslovenskoj kinoteci otvoren je Festival italijanskog filma koji se ove godine održava od 23. do 27. maja u okviru Nedelje italijanskog filma u svetu - “Fare Cinema”.   



Na otvaranju su govorili njegova ekselencija ambasador Italije Karlo Lo Kašo, selektor festivala Paolo Minuto,  upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović i protagonistkinja dokumentarnog filma “Neobične strankinje” Ljuba Jovićević. 



Do kraja festivala publiku očekuje devet aktuelnih italijanskih filmova, od toga dva dokumentarna. Prva projekcija bila je rasprodata, a za naredne projekcije ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1 u Beogradu.



Specijalni gost festivala biće Alesandro Bertolaci, čuveni italijanski šminker, dobitnik Oskara 2017. za najbolju šminku i frizuru u filmu Samoubilački odred (Suicide Squad). Bertolaci će se predstaviti publici u Kinoteci u subotu, 26. maja, u 20.30h a istog dana u 16.00h biće gost Akademije del Luso u Beogradu i govoriće na temu “Svet filma i njegovi zanati između umetnosti, kulture i globalne industrije”.

Нема коментара:

Постави коментар