недеља, 13. мај 2018.

Концерт виолисте Саше Мирковића

                                  
                                           
                                        УТОРАК, 15. мај у 20:00 часова
                 Свечана сала скупштине Града,  Драгослава Јовановића 2
Саша Мирковић, по мишљењу критичара „најбољи српски виолиста“ и „харизматични уметник препун ентузијазма“, активан је као солиста, камерни и оркестарски музичар, као педагог и организатор музичког живота. На бројним реситалима и камерним концертима, али и на наступима са ансамблом „Метаморфозис“, чији је оснивач и уметнички вођа, изводи разноврстан и специфичан програм – од барока до савремене музике српских и светских аутора, те до граничних жанрова који комбинују класичне идиоме са етно, џез и поп изразом, аудио и видео технологијом.

Овај уметник се увек веома слободно препушта интерпретацији, спретно освајајући различите регистре, свирајући самоуверено и виртуозно. (Радош Митровић, музички критичар).


Виолиста Саша Мирковић (Чачак, 1980) је активан као солиста и као камерни музичар, са посебним афинитетом за савремену уметничку музику. Одржао је бројне реситале и камерне концерате. Учествовао је на свим важним манифестацијама у Србији (БЕМУС, Трибина композитора…), као и на концертним турнејама у иностранству.

Као солиста је наступао са словачким камерним оркестром Богдан Вархал, Ансамблом Арте, БКО Љубица Марић, БГО Душан Сковран, КО Шлезингер, СО Војске Србије Станислав Бинички, Омладинским симфонијским оркестром Југоисточне Европе, Камерним оркестром Универзитета уметности у Крагујевцу и ансамблом Метаморфозис чији је оснивач и уметнички директор.

Програм:

Јан Цимер
Балада и Бурлеска за соло виолу (српска премијера) 

Петер Махајдик
Перокет за соло виолу (српска премијера) 

Бранка Поповић
In Nuce за соло виолу 

Александра Вребалов
Хардинг свита за соло виолу (премијера аранжмана за виолу) 

Гeорг Фридриг Телеман
Фантазија за соло виолу 

Јохан Себастијан Бах
Свита бр. 5 за соло виолу


Нема коментара:

Постави коментар