петак, 18. мај 2018.

Grejs Džons na EXIT-u




Оvogodišnji EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones, Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge.


Jedna od najvažnijih svetskih umetnica savremenog doba, revolucionarna muzička ikona, supermodel i filmska zvezda, istinski besmrtna - jedna, jedina i neponovljiva Grace Jones dolazi na EXIT! Nenadmašni "Vogue" proglasio ju je "ultimativnom modnom muzom", a muzički autoritet "Rolling Stone" za "neodoljivu umetnicu, modnu ikonu i simbol". Nakon premijere na filmskom festivalu u Torontu, dugo snimani dokumentarni film o životu fascinantne art-rok aristokratkinje, "Grace Jones: Bloodlight & Bami", imaće i svoju bioskopsku premijeru ovog proleća, upravo pred njenu turneju sa kojom dolazi na tvrđavu!


Samo izuzetni umetnici se neprestano transformišu i fasciniraju, a Grace Jones je tu pravi ekspert! Karijeru počinje rušeći dotadašnje stereotipe o tome kako bi manekenka trebalo da izgleda, ali ubrzo otkriva svoju pravu ljubav – muziku. Već 1977. izdaje prvi od deset studijskih albuma, uz kultni disko hit "I Need A Man", te fantastičnu obradu "La Vie En Rose" čuvene Edith Piaf! Nakon disko ere, njeno jamajčansko srce pronalazi se u saradnji sa čuvenim rege tandemom Sly & Robbie koji kreiraju ultimativni hit "Pull Up to the Bumper" sa kojim provodi čak sedam nedelja pri vrhu Billboard top liste. Ubrzo sledi i famozni "Libertango" Astora Piazolle čiju čuvenu temu obrađuje u velikom hitu "I've Seen That Face Before".

Neverovatna Grace svoju mentalnu i fizičku spremnost i danas sa lakoćom prikazuje na najvećim svetskim festivalima i pozornicama, u scenski raskošnim nastupima koji izazivaju nepodeljeno divljenje kod publike. Nakon njenog nastupa na prošlogodišnjem Wilderness festivalu u Velikoj Britaniji, ugledne novine Telegraph savršeno su sumirale neiscrpnu energiju kosmičke Grace, sa zapažanjem da sa lakoćom vrti hulahop punih 20 minuta bez prestanka, dok istovremeno peva i publici predstavlja svoj vrhunski bend!



Grejs Džouns (Grace Jones), rođena 19. maja 1948. u Speniš Taunu na Jamajci je američka pevačica, model i glumica. Njen prvi veliki hit je pesma Slave to the Rhythm. Značajniji filmovi u kojima je glumila su Konan uništitelj ( Conan the Destroyer) i Pogled na ubistvo ( A View to a Kill). Poznata je po svom dubokom kontraaltu, a ima dva stila pevanja: pričanje i pevanje u kojem dostiže gotovo sopran. Najveću slavu dostigla je osamdesetih, a 2008. godine, nakon 19 godina odsustva sa muzičke scene, izdala je novi album Hurricane.



Bilo da su u pitanju muzičke ili modne transformacije, provokacije ili upečatljivi nastupi, jedna stvar je sigurna – Grace je to prva uradila i ovogodišnji EXIT biće životna prilika da se ova, prava istorijska ličnost i savremena ikona doživi u svom punom sjaju na našoj najvećoj koncertnoj pozornici.

Нема коментара:

Постави коментар