среда, 9. мај 2018.

Premijera u Le Studiju: Pod mlečnom šumom


U petak (11.5.) subotu (12.5.) i nedelju (13.5.) od 20h možete među prvima da pogledate predstavu „Pod mlečnom šumom“, po tekstu Dilana Tomasa.

Ovo je predstava koja slavi radost života, grešku, ljudsku nesavršenost! Smesta će vas uvući i učiniti da se potpuno odvojite od svakodnevnice, kojoj ova sloboda upravo nedostaje.

Drama „Pod mlečnom šumom” govori o 24 časa u životu jednog velškog gradića. Uz humor i poeziju, Dilan Tomas opisuje prozaičnu svakodnevicu njegovih stanovnika: nade i frustracije, želje i razočaranja, porodične tajne, alkoholizam i pohotnost. Ono što glavni lik, prečasni Eli Dženkins blagonaklono naziva: „ljudskom nevinošću“.

Dilan Tomas je „Pod mlečnom šumom” zamislio kao radio dramu sa više od 70 likova i skoro isto toliko različitih mesta zbivanja, što predstavlja veliki izazov za postavljanje u pozorištu, pogotovo ukoliko se postavka oslanja na sredstva karakteristična za jedno nezavisno pozorište. Materijalna ograničenja u kombinaciji sa tehničkim ograničenjima radio drame, bili su nam inspiracija da prevaziđemo sopstvene granice i prikažemo još više kreativnosti.

U našoj postavci svaki glumac tumači po više likova; vizuelno snažni, magični scenski prizori se brzo smenjuju, prepliću, praćeni opisom naratora i muzikom, uvlačeći nas u život stanovnika ovog ludog grada koji karakteriše čarobna životnost. Ova predstava slavi radost života, grešku, ljudsku nesavršenost. Smesta će vas uvući i učiniti da se potpuno odvojite od svakodnevnice, kojoj ova sloboda upravo nedostaje.

Predstava je inspirisana grotesknim i narodnim karnevalskim pozorištem, Rableom i Bokačom u domenu književnosti i Hijeronimus Bošom u slikarstvu. Reditelj Žan-Batist kaže da upravo to stvara jedinstveni estetski događaj: „Kada me pitaju koje su prednost rada u nezavisnom pozorištu, često odgovaram: sloboda. Odnosno, sloboda duha, stvaralačka sloboda, sloboda smelosti! Baš tu slobodu smo nastojali da prikažemo postavkom predstave „Pod mlečnom šumom”.”


Umetnički tim:

Režija i dizajn svetla: Žan-Batist Demarinji
Igraju: Vladimir Tešović, Marko Petrović, Dušica Vesić, Mirko Jokić, Goran Rac, Anđela Stanojević, Bojana Simić, Aleksandra Obradović, Biljana Mutavdžić, Romana Caran, Petar Đuraković, Relja Pantić i Aleksandra Radovanović.
Glas u predstavi: Chris McDonald
Scenografija i kostim: Sanja Maljković i Ljubica Stojanović
Asistenti scenografa: Nevena Kopanja, Milena Grošin, Dušica Vesić
Tehnička podrška: Bojana Đuričić, Ivan Bobun, Ivan, Goran Rac
Dizajn: Sanja Karić


Informacije i rezervacije: 065 287 17 31 / lestudio.kpf@gmail.com
Cena karte sa rezervacijom: 550 dinara / 350 dinara za studente, nezaposlene i penzionere

Нема коментара:

Постави коментар