петак, 7. фебруар 2020.

RIJEKA 2020: IZAŠAO JE NOVI BROJ MAGAZINA NA DECU BRICKZINE





Šaren, inspirativan, obrazovni i zabavan, a ovog puta i pravi EPK-ovski, objavljen je četvrti štampani Brickzine, magazin za decu (i roditelje) o stvaranju kulture. Brickzine, pod okriljem programa Dečja kuća Evropske prestonice kulture, izdaje Gradska knjižnica Rijeka. 

Dizalice, kontejneri i brodovi svakodnevna su vizura Rijeke, a u novom broju Brickzinea mali (ali i oni malo veći) čitaoci moći će da saznaju šta se događa ispod dizalica i na brodovima, kako su oni povezani s kulturom, ali i zašto je važno da budućnost Rijeke ostane i dalje pomorska.

Pred Rijekom je bogata kulturna godina, program Evropske prestonice kulture i službeno je započeo, a ovaj broj časopisa svojevrstan je vodič kroz 2020. godinu. Tematski, naglasak je stavljen na dečje programe i programe koji se vežu uz programski pravac Dečja kuća Evropske prestonice kulture, ali istaknuti su i brojni drugi programi kako bi se prikazala raznolikost tema i programa koji će se odvijati kroz čitavu godinu.

Mnogi su na ovom časopisu radili i pisali, a kao i svi brojevi časopisa do sada i ovaj je originalno ilustrovan, a za to je zaslužno čak 15 talentovanih i vrednih ilustratora i dizajnera. Autor naslovnice je nagrađivani i međunarodno priznati ilustrator mlađe generacije Manuel Šumberac, a dizajn broja odradio je Studio Mikser.  
 
Treba istaknuti i da je ovo po broju stranica najveći dosad Brickzine, koji se može listati i čitati kroz celu godinu jer je svojevrstan vodič kroz godinu Evropske prestonice kulture.
Svoj besplatni primerak Brickzinea svi koji to žele mogu da nabave u Gradskoj knjižnici Rijeka – Dječjem odjelu Stribor, središnjem odeljku Filodrammatica, središnjem odeljku Modello i svim ograncima Gradske knjižnice Rijeka – Trsat, Drenova, Turnić i Zamet, zatim u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Art kinu i RiHubu.

A za sve one koji nisu iz Rijeke, i oni mogu dobiti svoj primerak Brickzinea, potrebno je samo da se jave se na e-mail adresu brickzine@brickzine.hr

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt Dečje kuće koji se kao fini “softver” stvaralačke nadogradnje nadziđuje na beton u kompleksu “Benčić“. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a uz partnere na razvoju Dečje kuće - Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i RUKE (Vijeće mladih Benčić).


Нема коментара:

Постави коментар