четвртак, 20. фебруар 2020.

40 година филма Мајстори, мајстори Горана Марковића у Дворани Културног центра Београда


Поводом обележавања 40 година од култног филма Горана Маркоивћа Мајстори, мајстори, у Дворани Културног центра, у уторак, 25.02. 2020. организује се пројекција филма, изложба фотографија са снимања  и разговор са екипом.

18:00 – Пројекција филма Мајстори, мајстори
19:30 – Разговор са екипом филма

 
У разговору учествују редитељ Горан Марковић, директор фотографије Милан Спасић Папи, композитор Зоран Симјановић и глумци Снежана Никшић, Мира Бањац, Мирјана Карановић, Тања Бошковић и Богдан Диклић.

Изложбу је приредила и разговор води Маја Медић.

Догађај организује Културни центар Београда.Горан Марковић је пре четрдесет година са Мирославом Симићем, с којим је претходно написао Специјално васпитање, написао трагикомичну причу о одласку у пензију чистачице у основној школи. Тај догађај као и тужба професорке енглеског против свог колеге су само  повод да упознамо замршене односе у колективу и то све током једног дана.

Цео филм снимљен је за 18 дана, без буџета, на постојећој локацији и сви чланови екипе, укључујући и глумце, радили су без хонорара.

Мајстори, мајстори, назван по првом стиху песме Мајстори у кући песника Александра Секулића, познат је по сјајном глумачком ансамблу који чине Семка Соколовић-Берток, Богдан Диклић, Снежана Никшић, Предраг Лаковић, Тања Бошковић, Миливоје Мића Томић, Оливера Марковић, Зоран Радмиловић, Павле Вуисић, Александар Берчек, Стојан Дечермић, Миодраг Андрић (Љуба Мољац), Мирјана Карановић, Раде Марковић, Мира Бањац, Добрила Ћирковић, Бранко Цвејић, Ратко Танкосић и први (и једини) пут на филму, у улози Кеве, Смиља Здравковић.

 
Улаз је слободан.

Нема коментара:

Постави коментар