среда, 5. фебруар 2020.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ ТРЕ СОРЕЛЕ У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ




Конференција за медије поводом премијере представе „Тре сореле“ одржана је јуче у Звездара театру. Представа је настала по тексту Стевана Копривице у режији Милана Караџића. Глумачку екипу чине Наташа Нинковић, Ана Франић, Слобода Мићаловић, Александар Радојичић, Драган Петровић Пеле и Милутин Мима Караџић.

Легенда из Боке о три сестре које су цео свој живот провеле у једној кући, неудате, чекајући и сањајући свог капетана, оживела је у представи „Тре сореле“ први пут 2004. године. До 2011. године, када је скинута са репертоара, представа је изведена 125 пута. Биће обновљена у скоро истом саставу. Новина у глумачкој екипи је што ће глумац Алекдандар Радојичић играти улогу Дамјана, коју је у првој постави играо Андрија Милошевић.

Директор Звездара театра Душан Ковачевић је изразио велико задовољство што ће ова представа наставити свој живот на сцени овог позоришта.

„Комад је сада рађен са новом енергијом и неки делови су урађени на другачији начин с обзиром на то да је ово неко друго време. Оно што је важно и занимљиво да је ово један од ретких комада где су три глумице у главним улогама. Драго ми је што ће се ове три даме поново вратити у своју кућу у Боки“, истакао је  Душан Ковачевић.

Редитељ Милан Караџић је нагласио да је идеја представе остала иста, али да је због глумачке зрелости прича постала још комплекснија и трагикомичнија.

Представа би се изводила и много више од 125 пута да нисмо имали проблем са терминима. Сада смо покушали то да решимо и надам се да ће представа бити извођена што чешће“, констатује Милан Караџић.
 

Три сестре у представи играју Наташа Нинковић, Ана Франић и Слобода Мићаловић.

„Ово је једна побуна против патријархалног система у коме жена не пролази баш најбоље. Три сестре се боре за право гласа, оствареност и њихово право на љубав“, сматра глумица Наташа Нинковић.

Ана Франић се овом представом враћа на београдску позоришну сцену после седам година живота у Сплиту:

„За мене ова представа значи повратак породици. Прво Звездара театру, који стварно сматрам својом другом кућом, јер сам овде одиграла преко 300 представа и породици коју чини екипа ове представе.

Слобода Мићаловић каже да иако је направљена пауза, никад није нестала жеља за извођењем ове представе:

„Кад год бисмо се нашли често бисмо се сећали управо „Сорела“. Веома сам захвална Звездари што је имала слуха и што су нам обезбедили да опет заиграмо, овог пута на великој сцени.“ 

Чланови екипе су изразили велико задовоство што се глумачком саставу придружио млади глумац Александар Радојичић. Он се екипи захвалио на поверењу и указаној шанси:

„Драго ми је што смо кренули од самог почетка, од читајућих проба, што су сви на нови  начин кренули да читају овај текст и што сам имао шансу да дам лични печат овој улози.“

Иако је нагласио да не воли изразе попут „хит представа“, глумац Драган Петровић Пеле каже да је истина да је публика волела ову представу и да се нада да ће је волети и сада. Са њим се сагласио и колега Милутин Мима Караџић, који је у завршној речи позвао публику да представу погледа.

Нову сценографију урадио је Герослав Зарић, а костиме Зора Поповић.  

Премијера представе „Тре сореле“ заказана је за 7. фебруар.

Нема коментара:

Постави коментар