понедељак, 24. фебруар 2020.

MJUZIKL "KOSA" PREMIJERNO ODIGRAN U KOMBANK DVORANI


ENERGIJA, VATRA I SLOBODA HIPI ERE OŽIVLJENI U MUZIČKOM I GLUMAČKOM SPEKTAKLU SEZONE




 
Preko 29 umetnika na sceni, u raskošu boja, energiji pokreta i muzičkoj harmoniji hipi doba, premijerno su večeras odigrali mjuzikl KOSA u punoj Kombank dvorani. Predstava nastala na  istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana okupila je glumce Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i studente Akademije umetnosti u Novom Sadu, koji su u jedinstvenom glumačkom nadahnuću praćeni orkestrom Davida Klema na sceni, Beograđane podsetili na tadašnji duh slobode i promena, ali i na teme koje su jednako aktuelne kao i 1969. godine, a sa druge strane obrađene u savremenom umetničkom maniru.

 

U ovoj emotivnoj priči o mladim ljudima koji tragaju za promenom, protkanoj rediteljskim žarom mađarskog reditelja Petera Telihalija, publika je uživala puna dva i po sata ne propuštajući interakciju u muzičkim deonicama poput čuvenog hita „Let the Sunshine in“ i drugim tematskim numerama iz Kose. U vatrenom „umetničkom plesu“, u atutentičnim kostimima,  uz vernu scenografiju toga doba, glumci i orkestar su doslovno preplavili scenu, što je publiku posebno očaralo.

Koreografske deonice koje je uobličio  Peter Kovač Geržon samo su upotpunile doživljaj punoće glumačkog i scenskog nastupa. Publika se otisnula u neka druga vremena, ali koja su, kako su glumci uoči premijere najavljivali, samo preneta na sadašnji trenutak.  Iste teme, pitanja i borbe pojedinca, ali i društva, aktuelne su i danas, što je predstavom Kosa izneto na sceni Kombank dvorane. 

 

Interesantan je podatak da je predstava pripemana svega pet nedelja, a u njoj je učestvovalo preko 50 ljudi.

Podsetimo, prošlogodišnjoj premijeri predstave u Novom Sadu prisustvovao je proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž koji je uoči događaja poručio “Sloboda je muzika. Nosi duh nade“.

 

Nakon uspešne premijere, novo izvođenje Kose u Kombank Dvorani planirano je već za maj ove godine.

Нема коментара:

Постави коментар