четвртак, 27. фебруар 2020.

48. FEST: KAMO SREĆE (MAGARI )





Alma, Žan i Sebastijano su sestra i braća. Žive u Parizu, u bezbednom okruženju više srednje klase kojoj pripada njihova majka. 

Odlaze u Italiju da provedu božićne praznike sa ocem, Italijanom Karlom, nekonformistom, piscem sa promenjivom inspiracijom, koji ne zna kako da se brine o sebi. 



Za vreme boravka na moru rastu porodične tenzije. Karlo se pred decom pokazuje kao nepouzdan ali neverovatno harizmatičan otac i, uprkos svakodnevnim izazovima i napetostima, Alma veruje da bi jednog dana njena porodica mogla ponovo da bude na okupu.

Zanimljivost filma, koja postaje sve češća je i upotreba više jezika. Italijanskog, francuskog, engleskog i u molitvama ruskog.


Đinevra Elkan (London, 1979) je italijanska producentkinja i rediteljka. Diplomirala je na Američkom univerzitetu u Parizu i Londonskoj filmskoj školi. Vodi dve kompanije za proizvodnju i distribuciju filmova - Asmara Films i Gud Films, kao i Pinakoteke Đovani i Marela Anjeli iz Torina. Direktorka je kompanije Eksor, član Savetodavnog odbora Kristija i član Američke akademije u Rimu. Kamo sreće je njen igrani debi.

Režija: Ginevra Elkann
Scenario:     Chiara Barzini, Ginevra Elkann
Uloge: Riccardo Scamarcio, Alba Rohrwacher, Milo Roussel, Ettore Giustiniani, Oro De Commarque, Céline Sallette, Benjamin Baroche, Brett Gelman
Država:     Italija, Francuska, 2019
Žanr:     Drama / Drama
Program:     Glavni takmičarski program, Mozzart FEST
Trajanje:     104’
Festivali:
    2019 Lokarno / 2019 Locarno International Film Festival
Fotografija:     Vladan Radovic
Montaža:     Desideria Rayner
Muzika:     Riccardo Sinigallia
Producent:     Fabio Carlà
Produkcija:     Wildside, Iconoclast, Rai Cinema
Distributer:     Centar Film


Нема коментара:

Постави коментар