среда, 26. фебруар 2020.

Концерт пијанисткиње Јелице Глигоријевић


 
Концертом под називом Вече романтизма пијанисткиња Јелица Глигоријевић ће нам представити чувене композиције Роберта Шумана и Фредерика Шопена.



Свечана сала Скупштине Града
Драгослава Јовановића 2
Четвртак, 27. фебруар у 20:00



 
Програм:

Роберт Шуман
Дечје сцене, оп. 15
Фредерик Шопен
Соната бр. 2 у бе–молу, оп. 35
Балада у ге–молу, оп. 23
Балада у Ас–дуру, оп. 47



Јелица Глигоријевић (Београд) je завршила основне и магистарске студије на ФМУ, у класи проф. Мирјане Шуице-Бабић. Дуги низ година се усавршавала у Кијеву на Конзерваторијуму Чајковски и у Москви, на истоименом Конзерваторијуму код истакнутих педагога А. М. Снегирјова и М. И. Лермана. За време школовања је освојила четири прве награде на републичким и савезним такмичењима.


Њена вишедеценијска концертна активност обухвата бројне солистичке наступе, као и концерте у камерним саставима широм бивше Југославије, у Москви, Лавову, Кијеву, Харкову, Минску, Дњепропетровску и другим градовима. Снимала је за београдске и кијевске радио и телевизијске станице. Члан је УМУС-а од 2002. године...

Упоредо се бави педагогијом. Радила је као професор клавира у међународној школи Music and movement у Москви, и у МШ Мокрањац. Од 2003. године предаје на ФМУ у Београду на Катедри за клавир у звању редовног професора.


Године 2013. је обележила је 30 година уметничког рада циклусом солстичких концерата у значајним београдском дворанама, као и широм Србије и Републике Српске. 
.
Улаз је слободан,

Нема коментара:

Постави коментар