понедељак, 24. фебруар 2020.

PROMOCIJA KNJIGE ''ISTOČNI DIWAN''

📌 BULEVAR BOOKS, BULEVAR MIHAJLA PUPINA 6, NOVI SAD 📅 26. FEB, 20H
📌 VISOKA ŠKOLA SOCIJALNOG RADA, TERAZIJE 34, BEOGRAD 📅 27. FEB, 19H



Austrijski kulturni forum Beograd i Blum izdavaštvo Vas pozivaju na književne večeri pisca Dževada Karahasana u Novom Sadu i Beogradu. Autor specijalno za ovu priliku dolazi iz Graca, a na promociji njegovog romana „Istočni diwan” govoriće i književna kritičarka Jasmina Ahmetagić i Blumov urednik Aleksandar Šurbatović.

Dževad Karahasan (Duvno, 1953) je bosanskohercegovački romanopisac, dramaturg i esejista. Studirao je komparativnu književnost i teatrologiju u Sarajevu i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao predavač na univerzitetima u Salcburgu, Inzbruku, Berlinu i Sarajevu. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima su i Počasna nagrada „Hajnrih Hajne”, Geteova medalja, Nagrada „Bruno Krajski”, Herderova nagrada itd. Radio je kao dramaturg u Zenici, Sarajevu i Salcburgu.

Knjige su mu prevedene na petnaest jezika. Između ostalog, napisao je romane „Šahrijarov prsten”, „Sara i Serafina”, „Sjeme smrti”, knjige pripovedaka „Kuća za umorne” i „Izvještaji iz tamnog vilajeta”, te knjiga eseja „O jeziku i strahu”. Njegovo najpoznatije i po mnogima najuspešnije delo svakako je roman „Istočni diwan”.

Нема коментара:

Постави коментар