среда, 3. јул 2019.

Spektakularan povratak opere u pulsku Arenu sa čak tri izvođenja koje ne smete propustiti!







Letna klasika u rimski amfiteatatar ponovno dovodi operne zvezde s evropskih i svetskih pozornica, harizmatične dirigente, poznate horove i vrhunski orkestar

Od Kulturnikovog dopisnika iz Rijeke



Nakon trijumfalnog prošlogodišnejg uspeha kada je u velikom stilu, pred hiljadama posetilaca, vratio operu u pulsku Arenu, festival Summer Classics / Ljetna klasika Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar, najlepšu pozornicu pod otvorenim nebom. Ovoga leta - s još obimnijim i bogatijim programom, s čak tri izvođenje:  25. jula Verdijevom „Aidom“, 27. jula Betovenovom Devetom simfonijom i 1. avgusta Bizeovom „Karmen“.

Spektakularna Verdijeva “Aida”, opera svih opera, zbog velikog se uspeha i interesovanja koje je pobudila prošle godine, vraća još jednom u Arenu gde će ponovo rekonstruisato drevni Egipat u očaravajućem ambijentu antičke rimske arhitekture.


Veličanstvenu „Devetu“, najpoznatiju simfoniju Ludviga van Betovena, izvešće više od 150 muzičara. Betovenov umetnički i humanistički testament svetu, u kojem sloboda i ljubav pobeđuju sva zla i nesreće čovečanstva, a radost smenjuje bol, doživeće novu interpretaciju koja će zasigurno moćno odjekivati kroz letnu pulsku noć.

Vrela letna noć i Arena biće savršena kulisa i za Bizeovu „Karmen“, opersku priču o strastvenoj, slepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i besu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati. Produkcija “Karmen” koju ćete imati priliku da pogledate, posebno je napravljena baš za prostor pulske Arene. Scenografski i svetlosni efekti preobraziće kamene tribine pulskog amfiteatra u dramatične španske krajolike i arenu za koridu.

Dolazak opere u čaroban ambijent pulske Arene prošle je godine dočekan s entuzijazmom te nagrađen samo rečima hvale od strane publike i kritike, a brojne međunarodne operske zvezde i vrhunski umetnici privukli su pod zidine drevnog amfiteatra hiljade gledalaca.

Ako niste bili među sretnicima koji su doživeli prošlogodišnju muzičku čaroliju pod zvezdanim nebom, ove godine program Ljetna klasika u pulskoj Areni upišite na vrh svojih prioriteta i upotpunite svoj letni odmor melemom za dušu kakvog može da pruži samo nezaboravna emocija senzacionalne muzika.
 

Pogledajte najavni video!

Ulaznice su u prodaji u sistemu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajc.

Нема коментара:

Постави коментар