уторак, 23. јул 2019.

СОЛИСТИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ НАСТУПАЈУ У ВЕРОНСКОЈ АРЕНИ СА СЕРГЕЈЕМ ПОЛУЊИНОМ




Балет „Ромео и Јулија“ у продукцији Сергеј Полуњин фондације и Полуњин инк из Велике Британије,  почиње са припрема за наступ у Арена ди Верона у Италији са светски прослављеним балетским играчем Сергеј Полуњином у насловној улози. 


Ове сезоне  у свој ансамбл уврстиће  и четири солиста Балета Народног позоришта у Београду.



Дејан Коларов, Татјана Татић, Игор Пастор и Јована Несторовски, наступиће у балету С.Прокофјева „Ромео и Јулија“. Кореографију и режију потписује Јохан Коборг некадашњи солиста Краљевског балета из Лондона и директор Балета у Букурешту а Јулију ће одиграти Алина Кодзокару такође солиста Краљевског балета из Лондона. Сценографију потписује Дејвид Умемото а раскошне костиме,  чувени дизајнерски тим Долче и Габана.



Ово је наставак успешне сарадње Народног позоришта и Сергеја Полуњина, која је започела марта 2019. године, када је чувена звезда наступила на Великој сцени Народног позоришта,  а наставља се на изузетан начин, промоцијом и ангажвањем наших солиста на светској турнеји у Италији.

Један од најсачуванијих римских амфитеатара који се још увек користи, Арена ди Верона  прима 11000 људи и познат је по музичким догађајима у којима наступају највећа светска имена, а за балет “Ромео И Јулија” влада велико интересовање, карте су плануле за један дан. 



Овај балет са највећом светском балетском звездом и солистима из Србије, публика из целог света моћи ће да види 26. августа 2019. године.

Нема коментара:

Постави коментар