уторак, 23. јул 2019.

Priča o moćnim kraljevstvima i borbi za vlast: Vuk

Prva knjiga serijala Pod nebom Severa

Mračne zavere, samouvereni likovi i mnogo napetih borbi čine roman Vuk posebnim i uzbudljivim. U pitanju je prva knjiga čuvenog serijala Pod nebom Severa, koju potpisuje mladi autor Leo Karu. Ukoliko ste ljubitelji priča o moćnim kraljevstvima i borbi za vlast, roman Vuk pročitaćete u jednom dahu! Inspiraciju za knjigu koja obiluje bogatim opisima heroizma i slave autor pronalazi u ekspedicijama u polarne krajeve.
Severno od Crne reke prostire se zemlja bogata šumama i planinama, u kojoj živi drevna rasa. Njihovi životi mere se vekovima. Pogledom ulivaju strah u kosti, a neprijatelj umire s njihovim imenom na usnama: Anakimi. Na drugoj obali reke prostire se zemlja Južnjaka, koji žive za trenutak, željni bogatstva i moći. Iako njihova veština nije dorasla bezgraničnoj ambiciji, Južnjaci će se upustiti u pohod na Crno kraljevstvo. Kada dve sasvim različite rase ožive vekovnu mržnju i strah, nasilje i smrt zavladaće zemljom pod Severnim nebom. U vrtlogu bezumnog rata suprotstavljene vođe vodiće svoj narod do pobede. U borbi za kraljevstvo i goli život niko neće biti pošteđen. Kako će se ovaj sukob završiti, saznajte u romanu Vuk.
Autor Leo Karu ima dvadeset šest godina, diplomirao je na Kembridžu biološku antropologiju, a sada studira medicinu. Osim pisanja, strast mu je i istraživanje, zbog čega je godinu dana proveo na Arktiku, gde je radio kao vodič, za šta je prošao posebnu obuku.
Iako Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ovog autora, u bogatoj ponudi žanrovski ražličitih izdanja možete pronaći naslove sa sličnom tematikom, među kojima su Peto godišnje doba N. K. Džemisin, Obećanje krvi Brajana Maklelana i Besmrtni Ketrin M. Valente.

Нема коментара:

Постави коментар