уторак, 2. јул 2019.

Најава сезоне на Колацу



КОЛАРАЦ ТВОЈ СВЕТ МУЗИКЕ!


Коларчева задужбина организује пету сезону циклуса концерата у сарадњи са МТС-ом Коларац твој свет музике, у оквиру које ће наступити гудачки квартет Емерсон из САД, пијаниста Јевгениј Кисин, француски трио Бароло, виолиниста Немања Радуловић и пијанисткиња Јол Еум Сон из Јужне Кореје.

Верним посетиоцима смо ове године припремили изненађење па ће куповином комплета карата постати власници картице Пријатељ сезоне којом остварују попуст од 10 одсто на продајним местима у објектима Коларчеве задужбине – књижара «Александар Белић», курсеви страних језика, други концерти у организацији Центра за музику и Ликовна галерија.

Комплети карата су у продаји по цени од 10.000 динара.




Програм концерата:



1. октобар 2019.

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ ЕМЕРСОН (САД)



За готово четири деценије трајања, гудачки квартет Емерсон је изградио огромно поштовање љубитеља врхунског камерног музицирања. Вуртуозна лакоћа, ритмичка снага и високо исполиран тон њиховог заједничког музицирања одлике су ауторитативног наступа овог квартета. Они себи постављају високе репертоарске циљеве као да иду у загрљај са новим и необичним, али не заборављајући при томe на класичне стандарде интерпретација.

Програм:

Моцарт, Гудачки квартет К 575, Де дур

Дворжак, Гудачки квартет бр. 10, оп. 51

Шостакович, Гудачки квартет бр. 5





11. новембар 2019.

ЈЕВГЕНИЈ КИСИН, клавир



Програм – Бетовен

Музикалност, дубина и поетски квалитет интерпретација Јевгенија Кисина, поред његове изузетне вирутозности, донели су му признање публике, критике и колега музичара који га убрајају међу најбоље пијанисте у протекле три деценије. Кисин је од најранијих дана наступао са водећим светским диригентима и оркестримa. За протекла три наступа постао је прави љубимац београдске публике, а Велика дворана Коларчеве задужбине једно од његових омиљених места на којима наступа.

У сусрет години у којој се обележава 250 година од рођења Лудвига ван Бетовена, Кисин ће београдској публици представити одабрана дела овог композитора Сонате бр. 8, 17 и 21, као и Варијације и фугу у Ес дуру.




4. фебруар 2020.

Трио БАРОЛО (Француска)



Овај специфичан трио који чине хармоника, контрабас и тромбон, јединственим звуком који комбинује џез, оперу и world music, публику воде на јединствено музичко путовање по Медитерану. Музичари увек спремни за нове сусрете и нове сарадње прихватили су позив Коларчеве задужбине да се премијерно представе београдској публици на Дан Велике дворане који се обележава традиционално 4. фебруара.






16. март 2020.

Немања Радуловић, виолина

Лор Фавр Кан, клавир



Програм накнадно

После седам година од последњег солистичког концерта у нашој дворани, Немања представља  актуелни солистички програм.





29. април 2020.

Јол Еум Сон, (Јужна Кореја) клавир



Интерпретације славне корејске пијанисткиње Јол Еум Сон описане су као  грациозне и готово безвременске. Кристални додир и разноврсни, узбудљив програм којим се представља, привлачи пажњу публике широм света. Хваљена  због свог широко еклектичног концертног репертоара, од Баха и Моцарта до Шчедрина и Гершвина, у своје најновије концертне изазове укључиће и наступе са оркестрима из Келна, Берлина и Бергенца, деби у Паризу са Оркестром Француског радија, као и са оркестром Маринског театра са Валеријем Гергијевим.

Програм:

Хајдн, Анданте и варијације

Чајковски, Тема и варијације оп.19, бр. 6

Перт, Варијације на тему Исцељење Аринушке

Бузони, 9 варијација на прелиде Ф. Шопена

Франк, Прелудијум, фуга и варијације оп.18

Рахмањинов, Варијације на тему Корелија оп. 42

Капустин, Варијације оп.41





Нема коментара:

Постави коментар