недеља, 21. јул 2019.

Pravo je vreme za odmor NEBOJŠA PETROVIĆ

Ponedeljak 22. jul u 19h, Galerija O3one
O3ONE / Gavrila Principa 16
Izložba Nebojše Petrovića PRAVO je vreme za ODMOR biće predstavljena pred beogradskom publikom po drugi put u ponedeljak 22. jula u 19 sati u galeriji O3one.

Izložba predstavlja vizualizaciju Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima viđenu očima autora i inspirisane pop art i stripskom estetikom. Kroz grafičke prikaze umetnik oživljava  ponekada teško razumljive pravno formulisane članove deklaracije, te ih prevodi ih u svakodnevne situacije kroz slikovite i jasne asocijacije. 

Autor poziva na razmišljanje šta sve spada pod ljudska prava. Tokom letnjih meseca svi intenzivno razmišljamo odmoru, a da li ste znali da pravo na odmor i dokolicu spadaju među ljudska prava? Šta mislite, šta se sve još nalazi na tom spisku? Dođite da otkrijemo zajedno i da se podsetimo svih prava koja su nam zajednička, kao i da ih doživimo na potpuno novi način, ne formulisana kroz reči i izraze, već kroz razigrane slike. U aprilu ove godine izložba je svečano otvorena u Galeriji Doma omladine Beograda pod nazivom: „25 slika: Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u ilustracijama Nebojše Petrovića“. Nebojša Petrović je vizuelni umetnik koji se godinama uspešno bavi animacijom, ilustrovanjem, crtanjem, grafikom, oslikavanjem murala, grafičkim dizajnom i fotografijom. Izlozba je rezultat saradnje Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava i Beogradskog centra za ljudska prava. Izložbu možete posetiti do 11. avgusta, svakog radnog dana od 10 do 20 časova i subotom od 14 do 20 časova.

Нема коментара:

Постави коментар