петак, 8. јун 2018.

"The Stranglers" na Bir festu





Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest koji se održava od 15. do 19. avgusta, sa ponosom objavljuje da kultni britanski sastav The Stranglers (Official) nastupa prvi put na festivalu. Koncert jednog od najuticajnijih post punk bendova svih vremena zakazan je za drugi dan festivala, četvrtak 16. avgust, a posetioci će moći besplatno da uživaju u najvećim hitovima ovog legendarnog muzičkog sastava, iz njihove više od četiri decenije duge karijere. Na otvaranju festivala, 15-tog zakazan je nastup grupe "Aerodrom".



Poznati britanski sastav potekao je iz prve generacije panka i jedini je iz tog muzičkog naraštaja koja je uspeo da u svojoj dugoj karijeri ima čak 23 hit pesme među Top 40 singlova u Velikoj Britaniji.



Ogromna popularnost "Strenglersa" delom je posledica uspešnih promena kroz koje su prolazili, ka zvuku koji je od agresivnog „novotalasnog“, prešao ka sofisticiranom pop-roku, a svakako su najpoznatiji zahvaljući neprolaznom hitu „Golden Brown“, iz kasnijeg dela karijere, koji se i dalje pojavljuje u popularnim filmovima, pa čak i TV špicama.



"The Stranglers" su osnovani 1974. u Guildfordu, gde su uporno tražili svoj zvuk svirajući po svim pabovima koji su hteli da ih prime dve godine - dok ga nisu uobličili kao ubitačnu kombinaciju - režećeg basa Žan-Žaka Burnela, beskompromisno zajedljivog vokala Hjua Cornvela, vozećih klavijatura Dejva Grinfilda, te uvek pouzdanog bubnjara Džeta Bleka u pozadini svega.

Mada se njihova prva tri albuma „Rattus Norvegicus“, „No More Heroes“ i „Black and White“ smatraju klasičnim pločama „novotalasnog“ doba, zanimljivo je da su objavljena u razmaku od svega 13 meseci, donoseći sa sobom na top liste pregršt tema o kojima se do tada nije previše pevalo, svakako ne uličnim slengom kojim su se obilato služili.


Kad su početkom osamdesetih godina napravili zaokret ka sofisticiranom pop zvuku, na albumima „La Folie“ „Feline“ i „Aural Sculpture“, i to su uradili na sebi svojstveni način, oduševljeni uglavnom temama čiste ljubavi, te uvođenjem rafinirane stilizacije u aranžmane pesama.
Tako su dospeli na liste širom Evrope, SAD i Australije, održavajući interes za svoj rad do početka devedesetih, kad ih je originalni frontman Hju Kornvel napustio. Od tad su nastupali u dopunjenom sastavu, u kome je osim tri osnivača, poslednjih deset godina, dužnost pevača preuzeo Baz Vorn.


Iste večeri, u četvrtak 16. avgusta, pre izlaska gostiju iz Britanije na scenu, koncert će i Lollobrigida.

Biće to veče koje se ne propušta!



Beogradski sastav MAGIC BUSH  nastupiće zajedno sa Giletom u nedelju, 19. avgusta od 21:15h na Alternative Stage-u Belgrade Beer Festa!

Ovaj brit/power pop band osnovan je 2005. godine. Svoj debitantski album, simbolično nazvan, “First” objavili su prošle godine za Metropolis Music. 

Poslednjih meseci su vrlo koncertno aktivni i najčešće nastupaju sa Srđanom Gojkovićem Giletom iz grupe Električni orgazam pod imenom GILE & MAGIC BUSH . U istoj kombinaciji će se ponovo predstaviti publici na ovogodišnjem 16. po redu Beogradskom Beer Festu.

Više o sastavu Magic Bush pročitajte ovde.


Više informacija na belgradebeerfest.com

Нема коментара:

Постави коментар