четвртак, 30. јун 2016.

U NASTAVKU KONCERATA NA ZIDIĆU IRVAS I RANDOM SVIRAJU ISPRED DOMA OMLADINE BEOGRADA



Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda! Koncerti na Zidiću, muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne tri godine postala nezaobilazno mesto susreta muzičara, Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavljaju se i tokom leta 2016! Zidić ispred DOB svakog petka i subote uveče biće pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače. 

Prvog julskog vikenda publika će imati priliku da ispred Doma omladine Beograda čuje dva odlična benda: IRVAS (1.jul u 20h) i RANDOM (2. jul u 20h).

Bend Irvas je nastao krajem novembra 2015. godine u Zemunu, a osnovala su ga nekolicina poznanika i muzičkih entuzijasta. Samo posle  mesec dana postojanja  bend je izdao demo EP pod nazivom "Made of Light"  na kome je bilo  pet numera.  Od početka 2016. godine bend je imao oko četrdeset nastupa u regionu, kako na festivalskim događajima, tako i na raznim televizijskim i radio stanicama. Od početka 2016. godine bend je imao oko četrdeset nastupa u regionu, kako na festivalskim događajima, tako i na raznim televizijskim i radio stanicama. 

Bend Irvas  je osvojio prvo mesto na Sioux Demo festivalu, a po izboru žirija osvajaju treće mesto na Bunt Rock festivalu. Do kraja godine bend će raditi na svom prvom albumu, bend takođe priprema spot za numeru "Light Reciever".

Random je bend iz Beograda, nastao 2010. godine i svoj zvuk definiše kao alternativni rok. Jasne i snažne bas linije i bubanj koji su uvek u prvom planu, gitarske solo deonice, koje su melodične a ipak jake,  upotpunjuju zvuk benda. Izražajni ženski vokal, koji poseduje u sebi i izvesnu dozu romantičnog na karakterističan način povezuje pomenuti zvuk. Ovaj bend je oktobra 2015. objavio svoj prvi EP pod nazivom "Smile & Wave" koji mozete poslusati i besplatno preuzeti na https://soundcloud.com/random-serbia.

Нема коментара:

Постави коментар