недеља, 5. јун 2016.

Награда за Воју Брајовића на фестивалу у Сарајеву






Воја Брајовић је добио награду Жан Маролт за најбољег глумца фестивала Дани Јурислава Коренића, који је одржан у Камерном тетару 55 у Сарајеву, за улогу Белог у представи Воз Кормака Макартија.


Представа Воз у режији Воје Брајовића, у којој играју Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, освојила је публику у Београду, а на недавно одржаној регионалној турнеји постигла је значајан успех. Публика је на Фестивалу Малих сцена у Ријеци наградила Воз са веома високом оценом 4,76. Аплаузи и овације су испратили свако извођење.

Представа не нуди једноставне одговоре већ подстиче публику да буде активан учесник, да сама размишља и дође до својих одговора.



Радећи на представи Воз, Воја Брајовић је рекао: Инспирисан делом Кормака Макартија, једино што желим овом представом је да изазовем критички однос и свест о томе куда овај свет иде. И наравно, пре свега, човекољубље, које има велику моћ да спречи пропаст цивилизације. По мом мишљењу, најбољи лек за човека и његово најјаче оружје је култура, чији су најважнији сегменти уметност и реч.



Представа ће бити изведена 14. јуна у Београду, а затим 16. гостује на Позоришном маратону у Сомбору, а 24. у Ћуприји.

Нема коментара:

Постави коментар