недеља, 5. јун 2016.

Razgovor sa Milankom Todić i Nikolom Šuicom / Jelena Jureša: Mira, skica za portret / Salon MSU, 6.6.16. u 18h



Milanka Todić i Nikola Šuica: razgovor o umetničkoj praksi Jelene Jureše i radu „Mira, skica za portret“


Muzej savremene umetnosti Vas poziva da u ponedeljak 6. juna od 18 časova u Salonu MSU prisustvujete razgovoru i poslednjem vođenju kroz izložbu  „Mira, skica za portret“.  U razgovoru učestvuju prof. dr Milanka Todić i prof. dr Nikola Šuica. Razgovor će moderirati Una Popović, kustos izložbe i Salona MSU.

Dr Milanka Todić, redovna profesorka na Fakultetu primenjenih umetnosti, čije polje istraživanja se odnosi na istoriju i teoriju fotografije, ovom prilikom ukazaće i objasniti modele upotrebe i primene medija fotografije u radu „Mira, skica za portret“. Todićeva će se osvrnuti i na raniji rad Jelene Jureše  „What It Feels Like for a Girl“ koji je izabrala da predstavi na izložbi „Kritičari su izabrali“ 2010. godine. I u ovom radu Jureša je koristila fotografiju kao vizuelni medij istraživanja.

O odnosu slike i reči, arhive i pripovesti - kao fizičkog čina (pri)sećanja; o pravljenju portreta (Mire) unutar video rada, pričaće na dr Nikola Šuica, redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti. Šuica već dugo godina prati rad Jelene Jureše, a jedna od njegovih oblasti istraživanja i zanimanja jeste oblast arhiva, politike sećanja i zaborava.

Izložba „Mira, skica za portret“ u Salonu MSU traje do 12. juna 2016. godine. Otvorena je svakog dana, osim utorka, od 12 do 20 časova. Ulaz je slobodan.

Нема коментара:

Постави коментар