четвртак, 30. јун 2016.

Jubilej DAH teatra: Festival “Posto(A)janje” od 30. juna do 3. jula



U četvratk uveče (20.00) na otvaranju će biti prikazan film o DAH teatru “Pogled kroz trajanje” i predstavljena knjiga “DAH Theatre Sourcebook”, koju je priredio Denis Barnet, a objavio “Lexington Books” (SAD).

DAH teatar, koji proslavlja 25 godina rada, organizuje od 30. juna do 3. jula festival i konferenciju “Posto(A)janje” koji će se odvijati u Centru za pozorišna istraživanja u Marulićevoj 8. Program će obuhvatiti razgovore o dramaturgiji, razvoju i opstanku Instituta za umetničku igru, izazovima opstanka umetničkog kolektiva, ženama i teatru, predstave DAH teatra “Drhtaj ruže” i “Alisa u zemlji Zmaja”, predavanje-performans Dijane Milošević pod nazivom “25 čaša vina”.

DAH Teatar su osnovale rediteljke Jadranka Anđelić i Dijana Milošević 1991. iz potrebe za temeljnim istraživačkim radom. Od samog osnivanja njima se pridružuje glumica Maja Mitić. 1993. godine DAH Teatar povećava svoje aktivnosti formirajući DAH Teatar Centar za pozorišna istraživanja sa programom sastavljenim od radionica, predavanja, seminara, gostujućih predstava i festivala. 2008. DAH Teatru se pridružuje glumica Ivana Milenović Popović.


Нема коментара:

Постави коментар