субота, 9. јун 2018.

Vivisekcija kredenca na Belefu i na Infantu


Vivisekcija kredenca je perfromans trupe La Belle Meunière, koji će biti predstavljen na festivalima BELEF i INFANT u okviru regionalnog projekta Teatroskop. Ovaj performans  nastao je u okviru ciklusa Ogoljene teme, koji svake godine organizuju Udruženje dramskih autora i kompozitora Francuske i Festival u Avinjonu: oni pozivaju dva umetnika koja se bave različitim umetničkim praksama  i međusobno se ne poznaju, da zajednički postave kratki komad koji će biti predstavljen tokom festivala.

Ciklusa Ogoljene teme  predstavljao je mesto susreta za Rafaela Kotena, igrača i koreografa, i Pjera Menijea, autora, glumaca i reditelja. Margerit Borda, scenograf, kostimograf i vizuelna umetnica, učestvovala je u kreativnom procesu tokom Avinjonskog festivala, a potom mu je, prilikom sledeće postavke, dodala jednu potpuno novu dimenziju...

Vivisekcija kredence je urnebesna predstava o destrukciji. Sa željom da skrše, da raskomadaju ono što sputava, da predstave duboku nasilnost i istovremeno olakšanje sadržane u činu oslobađanja od onoga što opterećuje, što zaklanja horizont,  kako bi se stekli uslovi za novi početak, za promenu, Rafael Koten, igrač i koreograf i Pjer Menije, autor, glumac i reditelj, iživljavaju se nad kredencem. Nakon faze uništavanja, vreme je za popravke..

Ne propustite ovaj oslobađajući spektakl koji izvodi jedna od najreprezentativnijih trupa francuskog pozorišnog stvaralaštva!


23 jun 2018 – 21h
Beograd – Belef, Studentski kulturni centar


25 jun 2018 – 19h
Novi Sad – Infant, Letnja scena Kulturnog centra Novog Sada


Produkcija : La Belle Meunière – La Poétique des Signes.

La Belle Meunière uživa podršku Ministarstva kulture Republike Francuske – DRAC Overnja-Rona-Alpi,  Regionalnog saveta Overnja-Rona-Alpi i Okružnog saveta Alijea.
La Poétique des Signes uživa redovnu finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Francuske – DRAC Centar-Dolina Loare,  Regionalnog saveta Centar-Dolina Loare, Okružnog saveta Endr i Loara, te Grada Tura od 2014. godine

Koprodukcija : SACD / Festival u Avinjonu, Pozorište Bastilja

Buffet à vif  nastao je 2014. godine  na Festivalu u Avinjonu, a potom je adaptiran 2016. godine u Pozorištu Bastilja u Parizu.

Program je realizovan  uz podršku programa Teatroskop, čiji su osnivači Francuski institut, Ministarstvo kulture Republike Francuske i Ministarstvo za evropske i spoljne poslove Republike Francuske.

Gostovanje trupe se realizuje uz podršku Fondacije Novi Sad 2021.

Нема коментара:

Постави коментар