понедељак, 27. август 2018.

Koncert na Zidiću: KLOTLJUDI


Za kraj Koncerata na Zidiću u sezoni 2018, odabrali smo jedan od najboljih novih beogradskih rok sastava – predstavljamo vam: Klotljude.



Debi albumom iz 2017. pokazali su da nastavljaju koracima Repetitora i prominetnih beogradskih ‘nju vejv’ grupa iz osamdesetih. Njihova muzika i stav u razvojnim godinama uvek su se naslanjali na njujorške glem-pank-rok bendove sedamdesetih, dok su sa strašću i ukusom istočne Evrope maskirali u kič pobunjenike iz velikih gradova.

Ova snažna i glasna mešavina arta, treš i garažnog roka, uz diskretan pogled prema eksperimentalnom i noiz zvuku, skrenuće pažnju i najslučajnijih prolaznika Dečanske ulice, u subotu, tog 1. septembra od 20 časova.

Od ove godine postava je gotovo potpuno promenjena, kao i sazvučje – ono se iz meseca u mesec uvija i izvija oko sebe, pokušavajući da nađe tačan osećaj ovih zamišljenih ljudi, koje ljubav zanima više od politike, dok budnim okom posmatraju izbliza naše slatke palanke, kao i tendencije iz velikog sveta kroz medije. Grupa je duboko zašla u stvaranje drugog albuma, o kome se može reći samo jedno: “to je sve pank”.

Нема коментара:

Постави коментар