среда, 29. август 2018.

Koncert: BLANKFILE BFX PARTY


Deset godina. Jedan hardkor bend, margina muzičke scene i društva u Srbiji, puni deset godina postojanja. Bez zadrške se može reći deset godina opstanka. Uz to, Blankfile nije ostao fokusiran samo na muziku, već je delovao i van okvira notnih svezaka. Momci su organizovali koncerte drugih bendova, pomagali mlađim i neafirmisanim bendovima, širili duh borbe za underground scenu i inicirali akcije društvenog delovanja.

E pa, došao je trenutak da se i ta desetogodišnja borba ovekoveči jednim nesvakidašnjim druženjem, žurkom koja će učesnicima ponuditi više od same svirke, kako je i uvek bilo kad je BF u pitanju. Momci su najavili ovaj jubilarni koncert kao „sve, samo ne još jednu svirku u Domu“ i čini se da će tako i biti. Osim prijatelja benda i fanova sa raznih strana i iz različitih priča, ekipu koja dođe te subote u Dom omladine prvo će dočekati pića dobrodošlice.



U koktel atmosferi, uz susret pojedinaca sa samih početaka benda i najmlađih generacija, sat će veče odvesti najpre u nastup Igora Crnatovića. Igor je frontmen benda Tea Break, prijatelj i kolega Blankfile, koji je na specijalni zahtev benda prihvatio da odsvira, do sad samo jednom uživo odsvirani, akustik set. Ekskluzivno za momke i rođendansku ekipu. Tonovi žica će razgaliti sad već zagrejanu atmosferu, te ispuniti je poznatim hitovima u akustičnoj izvedbi. Očekujemo i prve singalong-ove u ovom činu te večeri.

Nakon što Igor odsvira i poslednje tonove seta, te grla i srca već budu u tenziji, sledi „zatezanje“ lica smehom, oduševljavanjem, klicanjem i ponekom suzom. Prijatelji benda su na poziv benda snimili sebi svojstvene izjave o bendu i iste su našle svoje mesto u kratkometražnom dokumentarcu koji će svoju ekskluzivnu premijeru imati to veče, u pet odvojenih priča – POČETAK, DOGAĐAJI, DELA, HEROJI i EPILOG.

Kad već u drugom satu druženja posetioci pohvataju sve propušteno i u potpunosti se predaju svečarskom ambijentu, sledi „glavno jelo“ – nastup benda Blankfile. Neće biti preporučeno da preskočite „predjela“, jer je bend uvezao celo veče u jednu vremensku liniju, te je i set njihovg nastupa prilagođen pretpostavci da ste to veče ispratili od početka. Bend će odsvirati najduži set u poslednjih deset godina, ali dinamično skačući sa jednog na drugi vremenski period njihovog rada. Tom prilikom bend će se setiti i značaja svih ljudi koji su im pomagali na tom putu, od kojih će se neki obresti i na samoj bini na određenim pesmama. Bend i prijatelji benda će kroz set najintezivnijih numera predstaviti priču o emocijama, druženju i zajedništvu, nabijenu energijom, sirovom do koske. Sve će ispratiti i oko kamere, što će Blankfile iskoristiti za svoj sledeći spot, i prvi, live video. Ako želite da budete deo tog ekskluzivnog materijala, podijum je vaš!

Kao i na svakoj proslavi, kad se pokloni udele, mlada preseče tortu, i ove večeri će nakon live BF seta uslediti muzika za đuskanje u kojoj će i sami Blankfile moći da se konačno prepuste tom vrhuncu proslave. Instrumente će zameniti DJ pult za kojim će biti još jedan, u startu veran fan benda, a sada već dugogodišnji prijatelj BF ekipe – Aleksandar Sejlor a.k.a. Noizy Wilson.

Očekujte rolerkoster elektro-muzike u setu koji će šetati kroz drum’n’bass, dubstep, garage, grime i druge obrasce alternativne elektronike. Da, ovo veče je proslava alternativnog, tako da ni DJ ne može biti „normalan“. Biće i ovde poneka ekskluziva. Čućete.

Posle svega ovoga, gde će se ovo veče završiti, to već ni sami domaćini ne znaju u ovom trenutku. Budite tamo, ispišite sami kraj te priče… a kad nas vetar odnese na različite strane, zbog svih stvari koje su vredele, nikad nemojte zaboraviti pesme koje smo pevali, dok ih ne otpevamo ponovo.


Нема коментара:

Постави коментар